Rally Rally 2 Rally 3

Oberling Krisztián nyerte a Rallye3-asok versenyét Komlón

Tíz Rallye3-as indulója volt a hétvégi Baranya Kupának, akik közül Oberling Krisztián szerezte meg a győzelmet Suzukival a ladás Gyimesi Attila és a hondás Tóth István Zoltán előtt.

A Rallye3-as versenyzők egyedi rajtengedéllyel indulhattak a komlói Baranya Kupa Rallye2-es mezőnyének végén, ennek köszönhetően 10 párosból álló mezőny jött létre.

A kategória versenyét Téczely Tamás és Bányai Barna kezdték a legjobban, megnyerve a komlói belvárosban rendezett prológot, majd utána a vasasi pályán is a hondás kettős volt a leggyorsabb.

Szombaton Téczely ismét nagyszerűen rajtolt, Mecsekpölöskén is a leggyorsabb tudott lenni, így a ladás Zoltán József-Ratting Tamás kettőst már 22.3, a suzukis Oberling Krisztiánt és Varga Valentint 25.6 másodperccel előzték meg.

Hetvehelyen azonban már nem akarta Téczely Hondája a célba érést, motorhiba miatt végül kiállni kényszerültek. Ekkor vette át a vezetést Oberling, aki 8.5 másodperc előnyre tett szert Zoltán József előtt, míg a harmadik helyre Gyimesi Attila és Rókás György lépett Ladával, további 8.3 másodperc hátránnyal.

A korábban már Rallye2-ben is bizonyító Oberling Krisztián ezután már nem is engedte át másnak az első helyet és végül magabiztosan nyerték az egyedi rajtengedélyes kategóriát.

A második helyért vívott csatában Gyimesi Attila az 5. szakaszon vette át az irányítást, azonban Zoltán József egészen az utolsó előtti szakaszig támadta riválisát.
Végül azonban ahogy reggel Téczely Tamás, úgy Zoltán József is Hetvehelyen esett ki az utolsó előtti szakaszon, amikor fának ütköztek. Zoltán József információink szerint sértetlenül szállhatott ki az autóból, azonban navigátora, Ratting Tamás bokája eltört, így kórházba kellett szállítani. Ezúton kívánunk neki gyors felépülést!

Gyimesi végül 53.2 másodperc hátránnyal zárt a második helyen, míg a hondás Tóth István Zoltánt, aki 10 mp-es büntetést is kapott, 1:02 perccel előzte meg.

A negyedik helyen ifj. Pothánszky László és Pothánszky László újabb egy perc hátránnyal ért célba Suzukijával, míg a ladás Korom Zsolt-Kovács Menta kettőst 22 másodperccel előzte meg.

A kategória hatodik helyén Krampek Nándor és Kovács Gergő, míg a hetediken Nagy Dávid és Nagy János zárt egyaránt Ladával.

Pallaghy Botond és Szalay Sándor sokat küzdött Peugeotjával a versenyen és végül a kilencedik szakaszon kényszerültek kiállni a hatodik helyről.

 

Fotó: Krisztián Imre

Érdemes elolvasni

Turán nyerte az Eger-Ózd Rally prológját

Hund Gábor

Eger-Ózd Rally 2021 – Szombati rajtlisták

Hund Gábor

Fergeteges nap volt, fantasztikus verseny!

Hund Gábor

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató

Kosár
  • Nincs termék a kosárban.