Ogier: A lehető legtöbbet hoztuk ki eddig az autóból

Sébastien Ogier az idei hat WRC futamból ötöt dobogón zárt és Chilében ismét átvette a világbajnoki pontverseny vezető helyét. A hatszoros világbajnok elárulta, sokszor messze van a győzelemtől, de eddig a lehető legtöbbet hozta ki a lehetőségekből.

“Nagyon jól alakult eddig a szezon, Svédország kivételével rendszeresen tudunk dobogóra állni. Nagyon fontos az egyenletes teljesítmény a bajnoki címhez. Nem mondom, hogy mi leszünk a bajnokok ismét, mert még messze az év vége, de eddig a lehető legtöbbet tudtuk kihozni az autóból és a lehetőségekből.” – mondta Sébastien Ogier az eddigi hat versenyről.

A hatszoros világbajnok elárulta, hogy Argentínához hasonlóan Chilében is problémák adódtak, amiket nem tudtak megoldani Dél-Amerikában.

“Nem feltétlenül alakult úgy az argentin és chilei verseny, ahogy szerettük volna. Olyan problémáink voltak, amiket nem tudtunk megoldani, de a lehető legtöbbet szerettem volna kihozni a két versenyből. Nem tagadom, bizonyos körülmények között nem tudok igazán kényelmesen vezetni. De összességében a lehető legtöbbet hoztuk ki a helyzetből.” – tette hozzá a francia versenyző.

Ogier szerint az első napokon, és nedves körülmények között nem tud elég gyors lenni.

“Ha nem megfelelő a tapadás, valamint ha nedves talajon kell vezetni, akkor nem vagyunk elég gyorsak. Látjuk az adatokon, hogy hol tudunk javítani és ezt a teszteken igyekszünk is megtenni. Szardínián már kapunk néhány fejlesztést, ami sokat segíthet.” – mondta a Citroen versenyzője.

Sébastien Ogier 10 ponttal vezeti a világbajnoki pontversenyt Ott Tanak előtt, míg Thierry Neuville hátránya további két pont hat versenyt követően.

 

Fotó: Red Bull

Közelgő események

 • pén
  24
  máj
  2019

  ERC: Liepaja Rali

 • vas
  26
  máj
  2019

  WRX/ERX: Nagy-Britannia

 • csü
  30
  máj
  2019

  WRC: Portugál Rali