Ogier: A vendég versenyzők túl nagy előnyben vannak

A hatszoros világbajnok Sébastien Ogier szeretné, ha a jövőben változtatnának azon szabályokon, melyek nagy előnybe helyezik a csak néhány versenyen indulókat, mint Sébastien Loeböt.
 
A jelenlegi szabályok alapján a bajnoki állás szerint történik a WRC futamok rajtsorrendjének kialakítása a nyitó napon, mely főleg a murvás versenyeken jelent hátrányt az elől indulóknak.
 
Ennek megfelelően a vendég indulók, sokkal tisztább utakon rajtolhatnak.
 
2016-ban Kris Meeke ennek a szabálynak köszönhetően kétszer tudott nyerni, míg Sébastien Loeb az idei Spanyol Ralin élvezhette a szabály előnyeit.
 
A hatszoros világbajnok Sébastien Ogier szerint a jelenlegi szabályzat nagy előnyt biztosít a vendég versenyzőknek.
 
“Nincs az rendjén, hogy akik csak egyes futamokon indulnak, azok előnybe kerülnek a többiekkel szemben. Ezzel szerintem a többi versenyző is egyet ért. Sébastien Loeb túl gyors versenyző ahhoz, hogy előnybe kerüljenek velünk szemben.” – mondta Sébastien Ogier.
 
Thierry Neuville szerint a vendég versenyzőknek kellene elsőként indulniuk.
 
“Harcolunk a bajnoki címért, aztán a vendég indulók egyszerűen sokkal gyorsabbak nálunk, miközben mi a pályákat takarítjuk. Nevetséges. Menjenek ők elől és csinálják ők a takarítást.” – mondta Neuville.
 
Pierre Budar, a Citroen csapatvezetője szerint fontosak a bajnokság számára a vendég indulók is, de tény, hogy jobb helyzetben indulhatnak.
 
“Nem hiszem, hogy tiltani kellene a vendég indulókat. Láthatjuk, hogy jót tesz a sorozatnak az indulásuk és sikereik. Azt gondolom azonban, hogy nem szabadna a teljes szezonban versenyzőket nehezebb helyzetbe hozni a vendégekkel. Ki kellene választani olyan versenyeket, ahol indulhatnak ők is, például aszfalton.” – mondta Budar.

Közelgő események

 • vas
  24
  Már
  2019

  Rallye3: Lyukóbánya-Parasznya

 • csü
  28
  Már
  2019

  WRC: Korzika Rali

 • vas
  31
  Már
  2019

  F1: Bahrein