WRC

Ogier: Csak úgy törtek elő az érzelmek

Sébastien Ogier és Julien Ingrassia futamgyőzelemmel és a nyolcadik vb cím megszerzésével fejezte be utolsó főállású versenyzői szezonját, mely egyben az utolsó is volt versenyzőként Julien Ingrassia számára.

 
“Mint a tűzijáték, úgy törtek elő az érzelmek bennünk, amikor áthaladtunk az utolsó szakasz célján. – mondta Sébastien Ogier. Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült megnyerni ezt a címet. A célba érve még nem tudtam, hogy a versenyt is megnyertük, Kai Lindström a rádióban csak a vb címet mondta. Furcsa volt érzés volt, hogy Juliennel ez volt az utolsó közös versenyünk, de tényleg ez volt. Sokkal többet értünk el ketten, mint amire 15 éve, az első találkozásunkkor álmodtunk. Különleges napok ezek, de kell egy kis idő, hogy valóban értékelni tudd a sikert.”
 
Sébastien Ogier hatalmas csatát vívott Elfyn Evans-szel és hol a francia, hol a walesi versenyző állt az élen. Ogier erről a csatáról is beszélt a verseny végén.
 
“Tökéletes verseny volt, szinte már túl tökéletes. Nagyon erős hétvégét zártunk, és éreztem az autón, hogy azt csinál, amit csak akarok. A versenypályán ugyanakkor nagyon könnyű volt hibázni, és mi is hibáztunk. Ha egy kicsit jobban eltaláljuk a lassítót, máris nagyon baj lett volna. Ennyi szerencse kell ahhoz, hogy sikeres tudjál lenni a sportban. Nagyszerű csatát vívtunk Elfynnel, nem szerettem volna könnyen adni a futamgyőzelmet, de közel voltak a Hyundai is. Nem szerettem volna óvatosabban vezetni, mert akkor a többiek könnyen megközelítenek és akkor már jóval nagyon kockázatot kell vállalni. Mint mondtam, nagyon jól éreztem magam az autóban, ezért jól esett a támadás. Elfyn aztán elkövetett egy kis hibát vasárnap, ami esélyt adott a győzelemre, hogy stílusosan fejezzük be Juliennel a karrierünket.”
 
Jövőre Sébastien Ogier még indul néhány WRC futamon, azonban Julien Ingrassia végleg befejezi karrierjét.
 
“Julien egyértelműen hiányozni fog. A sok év alatt már szinte automatikusan tudtuk, hogy mit szeretne a másik, meg sem kellett szólalni. Egész karrierünk során egyformán akartuk a sikereket, egyformán voltunk elkötelezettek. Mindig is tudtam, hogy vele szeretnék versenyezni és a 15 év alatt elég kitartó tudtam lenni, hogy ez így is legyen. Csak együtt tudtuk ezeket a sikereket elérni.”
Fotó: Red Bull
 

Érdemes elolvasni

Daniel Elena befejezte WRC karrierjét

Hund Gábor

Hyundai i20 N Rally1 teszt (videó)

Hund Gábor

Amiben Neuville volt a legjobb

Hund Gábor

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató

Cart
  • No products in the cart.