WRC

Ogier elárulta mihez kezd a WRC után

A hétszeres rally világbajnok Sébastien Ogier a sajtónak elárulta, hogy mihez kezd miután befejezi WRC karrierjét 2021 végén.

 
Sébastien Ogier saját csapatít alapít és csapatfőnök-versenyzőként elindul 2022-ben az Extreme E sorozatban, mely idén öt verseny foglal magába.
 
“2021-ben még nem volt lehetséges a WRC és az Extreme E kombinálása. – mondta Sébastien Ogier a L’Automobile Magazine-nak. Túl sokáig lettem volna távol a családomtól. 2022-ben azonban változnak a dolgok és Jenson Buttonhoz hasonlóan alapítok egy Extreme E csapatot, amiben én is versenyezni fogok.”
 
Az Extreme E idei, debütáló szezonjában is már sok nagy név jelen lesz. Sébastien Loeb, Carlos Sainz, Johan Kristoffersson, Timmy Hansen és Mattias Ekström versenyzőként, míg Lewis Hamilton és Nico Rosberg csapatvezetőként, Jenson Button pedig csapatvezető-pilótaként.
 
Ogier kitért arra is, hogy a tereprally mellett lenne ideje néhány WRC futamon, így a Montén is indulni.
 
“A tereprally mellett lenne időm más dolgokra, néhány WRC futamra, vagy más versenyre is, mint a Le Mans-i 24 órás verseny. Szeretném megtanulni a pályaversenyzést is, amivel kapcsolatban még kevés a tapasztalatom. Igazából a Porsche Kupában és a DTM-ben is kipróbálnám magam.”

Érdemes elolvasni

Rossz helyen tesztelt a Toyota

Hund Gábor

Itt Oliver Solberg nyert!

Hund Gábor

Breen a stílusa miatt vesztett időt

Hund Gábor

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató