Ogier és Loeb újra összecsap

Hétvégén rendezik a Portugál Ralit, ahol a WRC történetének két legsikeresebb versenyzője, Sébastien Loeb és Sébastien Ogier ismét egymással harcolhatnak.

Chilében kiváló csatát vívott egymással a kilencszeres világbajnok Sébastien Loeb és a hatszoros világbajnok Sébastien Ogier a második helyért. A csatát végül Ogier nyerte és a verseny után ismét a WRC pontversenyének élére állt.

Mivel Loeb csak hat versenyen indul idén, így várható volt, hogy ez a csata őszig nem ismétlődhet meg. A Hyundai azonban másképp gondolta Loeb 3. helye után és felkérte, hogy Portugáliában is induljon Andreas Mikkelsen helyett.

Loeb bár nem tesztelt Portugáliára, pénteki jó rajthelye miatt sokan úgy vélik, hogy esélyes lehet ismét, hogy harcoljon Ogierval akár a győzelemért is.

“A versenyen való indulás egy bónusz volt. Nem lesz könnyű úgy indulni Portugáliában, hogy sok szakaszt kell megismernem. A riválisok már ismerik a versenyt, nehéz dolgunk lesz, de szeretnénk a győzelemért harcolni.” – mondta Sébastien Loeb.

Sébastien Ogier kiváló formában van idén is, hiszen hat versenyen ötször állhatott dobogóra, ráadásul Portugáliában már nyert korábban ötször. Ogier pénteken elsőként indulva fog takarítani, ezért valószínűleg csúszkálni fog és pont ez az a körülmény, amivel kapcsolatban kérte a Citroen C3 WRC fejlesztését.

“Szeretnénk Portugáliában is jól szerepelni, de ehhez pénteken a legkevesebb időt szabad elvesztenünk. A rövid pénteki nap kulcsfontosságú lesz, hogy később is legyen esélyünk a jó eredményre Portugáliában.” – mondta Sébastien Ogier.

Közelgő események

 • vas
  28
  Júl
  2019

  F1: Németország

 • csü
  01
  aug
  2019

  WRC: Finn Rali

 • vas
  04
  aug
  2019

  WRX: Kanada