WRC

Ogier: Gyerekként a Montén való indulásról álmodtam, most pedig…

Sébastien Ogier és Julien Ingrassia nyolcadik alkalommal nyerte meg a Monte-Carlo Rallyt, így a legendás rendezvény legsikeresebb versenyzője lett. Nyolc győzelem, öt márkával, pedig a hétszeres világbajnok gyerekként még csak a Montén való indulásról álmodott.

 
“Ez karrierem 50. WRC futamgyőzelme és ráadásul nyolcadszor nyertem a Montét, így ezek a számok igazán különlegessé teszik ezt a sikert. – mondta Sébastien Ogier. Ez a verseny adta az ötletet, hogy versenyző legyek. A rendezvény, melyen való indulásról gyerekként álmodtam. Soha nem gondoltam, hogy képes leszek nyolcszor nyerni ezen a nehéz versenyen. Nagyon büszke vagyok erre!”
 
Sébastien Ogier versenyen pedig nem indult zökkenőmentesen, fékhiba és defekt is hátráltatta.
 
“Az érzés nagyon jó volt az autóban ezen a hétvégén. Igaz, nem csütörtökön, amikor fékhibával küzdöttünk. Szokatlan volt ez a probléma, de ezt követően tökéletesen működött az autó és elkezdhettük ledolgozni az összeszedett hátrányt. Pénteken aztán egy defekt hátráltatott. Sikerült gyorsan megoldani és visszatudtunk térni a csatába. Olykor nagy különbségek voltak a szakaszeredmények között, ami szokatlan a mai versenyeken. Örülök, hogy sikerült nyerni, jó így kezdeni egy szezont.”
 
A hétszeres világbajnok szerint sokat számított az az egy év, amit már eltöltött a Yaris WRC-ben.
 
“Az autóval szerzett tapasztalatok nagyon sokat számítanak idén. Jobban megértem az autó viselkedését, tudom, hogy mit lehet vele megtenni és mit reagál a különböző körülmények között. A gumik azonban ismeretlenek voltak és a Hyundai olykor jobb döntést hozott. Összességében a tavaly szezon sokat segített abban, hogy felkészüljünk erre a versenyre. A múltheti tesztbaleset miatt csupán 10 km-t tudtuk a gumikat tesztelni, ami miatt nem volt könnyű a verseny.”
 
Ogiernak hiányoztak a szurkolók, de örül, hogy meg lehetett tartani a Monte-Carlo Rallyt a járvány ellenére is.
 
“Természetesen hiányoztak a szurkolók, ugyanakkor az, hogy volt verseny, az az FIA és a rendező ACM sikere. Biztos vagyok benne, hogy sok szurkoló követte a versenyt otthonról. Fontos volt, hogy meg legyen tartva a Monte és aránylag jól induljon a szezon, ahogy egy normális szezonban lenne. Azért űzzük ezt a sportot, hogy örömet okozzunk a szurkolóknak és megmutassuk a gyártók termékeit. Igaz, egy ilyen Toyota Yaris megvásárlása nem lenne egyszerű, de hasonlót lehet kapni….”
Fotó: Red Bull

Érdemes elolvasni

Adamo nem lepődött meg

Hund Gábor

Suninen Horvátországba is mehetett volna

Hund Gábor

Bemutatkozott a Rally3-as Ford

Hund Gábor

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató