Ogier legnehezebb címvédése

Az idei WRC szezonban bizonyult talán a legnehezebbnek Sébastien Ogiernak a címvédés. Nagyszerűen indult a szezon az M-Sport versenyzőjének, az utolsó három verseny előtt azonban mégis 23 pontos hátrányban volt, majd innen visszatérve szerezte meg hatodik világbajnoki címét.
 
Idén is, mint 2014 óta minden évben, Sébastien Ogier volt az üldözött a WRC szezonban.
 
Az M-Sport ötszörös világbajnoka számára kiválóan kezdődött a szezon, hiszen az első négy versenyből hármat megnyert, csupán Svédországban végzett Elfyn Evans segítségének köszönhetően a 10. helyen.
 
Az ötödik versenytől azonban jóval nehezebbé vált a szezon a francia számára, a következő hat versenyből, csupán Olaszországban tudott dobogóra állni a második helyen, miközben Portugáliában nullázott.
 
A bajnokságban 23 pontos hátránnyal várhatta Sébastien Ogier és Julien Ingrassia az utolsó három versenyt Thierry Neuville és Ott Tanak mögött. Az üldözöttből üldöző lett.
 
Aztán elérkezett a Wales Rali, ahol ismét a csúcsra tudott térni Sébastien Ogier, ezt követően Spanyolországban a második helyet szerezte meg, miközben Thierry Neuville és Ott Tanak is problémákkal küzdött.
 
A szezonzárót már Ogier várhatta az élről 3 ponttal megelőzve Neuville-t, és 23 ponttal Tanak előtt.
 
Ausztráliában Sébastien Ogier ismét nem tudott a dobogóért harcolni, azonban még nála is rosszabbul teljesített Thierry Neuville, így a francia esélyt sem adott riválisainak a világbajnoki cím megszerzésére. A szezonzáró utolsó napján Neuville és Ott Tanak is hibázott a sárban, miközben Sébastien Ogier az ötödik helyen célba érve megszerezte hatodik világbajnoki címét. Minden bizonnyal az idén kellett Ogiernak a leginkább megküzdenie a címvédésért.
 
2019-ben így ismét Sébastien Ogier lesz az üldözött, azonban már nem a Ford, hanem a Citroen volánjánál.

Keresés

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Közelgő események

 • vas
  09
  dec
  2018

  Mikulás Rally

 • pén
  14
  dec
  2018

  Rally Café Magazin December

 • szo
  29
  dec
  2018

  Szilveszter Rally