WRC

Ogier: Meg kell hajolnunk Tanak előtt

Sébastien Ogier bajnoki címének esélye a Spanyol Rally második szakaszától elveszett, amikor autója meghibásodott. A hatszoros világbajnok szerint Ott Tanak megérdemelte, hogy idén őt koronázzák meg a WRC-ben.

 
– Összességében hogy értékeled a hétvégédet?
– A verseny sajnos nagyon gyorsan eldőlt a részemről. A műszaki hiba után próbáltunk azért továbbra is gyorsak lenni, mert különben nagyon unalmassá vált volna a hétvége további része.
 
– Mit gondolsz Ott Tanak bajnoki címéről?
– Ott Tanak nagyon megérdemli a vb címet, aki ilyen versenyzésre képes, mint Ott az idei szezonban, az megérdemli az év végi első helyet. Ottal eddig is jó volt a kapcsolatom, így örülök, hogy ő lett a bajnok, ha már én nem lehetek.
 
– Hatalmas vezetést mutatott be Ott a Power Stage-n…
– Tetszett, hogy az utolsó szakaszon támadott és mindenképpen a leggyorsabb akart lenni. Nem ugyanaz megnyerni egy bajnoki címet, hogy csak a versenyt nyered meg, vagy az utolsó szakasz céljáig a maximumot próbálod kihozni magadból. Pénteken elúszott számára a győzelem lehetősége a takarítás miatt, de később nagyszerűen küzdötte vissza magát. Szellemileg biztosan nehéz volt Ott számára, hogy visszaküzdje magát, de ezen a téren is nagyon jól teljesített a hétvégén.
 
– Örülsz, hogy Ott Tanak lett az utódod?
– A világbajnoki cím egy olyan cím, amiért nagyon sokat kell tenni, valóban örülök, hogy Ott Tanak a bajnok, mert idén ő tett a legtöbbet azért, hogy megszerezze. Teljesen megérdemli a címet. Ha pedig valaki megérdemelten ér el valamit, akkor meg kell előtte hajolni.
 
– Miért érdemli meg Ott a bajnoki címet?
– Ahhoz, hogy valaki világbajnok legyen, sok kis részletnek kell tökéletesnek lennie. Ott most bárkinél jobban megérdemli a bajnoki címet, mert mindenkinél kevesebbet hibázott a szezon során.
 
– Véget ért a franciák 15 éven át tartó uralma a WRC-ben.
– Erre nagyon büszkének kell lennie Franciaországnak, hiszen nagyon hosszú idei domináltunk a WRC-ben. Egy napon azonban minden véget ér. Próbáltam idén minden versenyen küzdeni a bajnoki címért, de most nem volt elég. Holnap új nap kezdődik, jövőre pedig egy új szezon. 2020-ban megújult erővel térünk vissza és ismét a vb címet tűzzük ki célul. Még keményebben kell majd dolgoznunk, mint azt idén tettük.

Érdemes elolvasni

Latvala rövid időre tervez, de maximumot nyújt

Hund Gábor

Huttunen nagy csatában nyert Lengyelországban

Hund Gábor

Észtország szurkolók nélkül is tervez

Hund Gábor