WRC

Ogier: Meg kell hajolnunk Tanak előtt

Sébastien Ogier bajnoki címének esélye a Spanyol Rally második szakaszától elveszett, amikor autója meghibásodott. A hatszoros világbajnok szerint Ott Tanak megérdemelte, hogy idén őt koronázzák meg a WRC-ben.

 
– Összességében hogy értékeled a hétvégédet?
– A verseny sajnos nagyon gyorsan eldőlt a részemről. A műszaki hiba után próbáltunk azért továbbra is gyorsak lenni, mert különben nagyon unalmassá vált volna a hétvége további része.
 
– Mit gondolsz Ott Tanak bajnoki címéről?
– Ott Tanak nagyon megérdemli a vb címet, aki ilyen versenyzésre képes, mint Ott az idei szezonban, az megérdemli az év végi első helyet. Ottal eddig is jó volt a kapcsolatom, így örülök, hogy ő lett a bajnok, ha már én nem lehetek.
 
– Hatalmas vezetést mutatott be Ott a Power Stage-n…
– Tetszett, hogy az utolsó szakaszon támadott és mindenképpen a leggyorsabb akart lenni. Nem ugyanaz megnyerni egy bajnoki címet, hogy csak a versenyt nyered meg, vagy az utolsó szakasz céljáig a maximumot próbálod kihozni magadból. Pénteken elúszott számára a győzelem lehetősége a takarítás miatt, de később nagyszerűen küzdötte vissza magát. Szellemileg biztosan nehéz volt Ott számára, hogy visszaküzdje magát, de ezen a téren is nagyon jól teljesített a hétvégén.
 
– Örülsz, hogy Ott Tanak lett az utódod?
– A világbajnoki cím egy olyan cím, amiért nagyon sokat kell tenni, valóban örülök, hogy Ott Tanak a bajnok, mert idén ő tett a legtöbbet azért, hogy megszerezze. Teljesen megérdemli a címet. Ha pedig valaki megérdemelten ér el valamit, akkor meg kell előtte hajolni.
 
– Miért érdemli meg Ott a bajnoki címet?
– Ahhoz, hogy valaki világbajnok legyen, sok kis részletnek kell tökéletesnek lennie. Ott most bárkinél jobban megérdemli a bajnoki címet, mert mindenkinél kevesebbet hibázott a szezon során.
 
– Véget ért a franciák 15 éven át tartó uralma a WRC-ben.
– Erre nagyon büszkének kell lennie Franciaországnak, hiszen nagyon hosszú idei domináltunk a WRC-ben. Egy napon azonban minden véget ér. Próbáltam idén minden versenyen küzdeni a bajnoki címért, de most nem volt elég. Holnap új nap kezdődik, jövőre pedig egy új szezon. 2020-ban megújult erővel térünk vissza és ismét a vb címet tűzzük ki célul. Még keményebben kell majd dolgoznunk, mint azt idén tettük.

Érdemes elolvasni

Latvala Szardíniára kalapoz

mihalyi.csaba

Ingram: Most érkezett el az idő

Hund Gábor

Ciesla: Megújult, kiszámíthatatlan, izgalmas szezon lesz 2020

Hund Gábor