WRC

Ogier: Nem három futam után szeretnék világbajnok lenni

A hatszoros világbajnok, Sébastien Ogier szerint három futam még nem alkothat egy bajnokságot, és ennyi verseny után nem is szeretne világbajnok lenni.

 
Sébastien Ogier vezeti a WRC pontversenyét az eddigi három futam után, azonban a Toyota versenyzője szeretné, ha nőne még az idei futamok száma.
 
“Három verseny biztosan kevés ahhoz, hogy világbajnokot lehessen avatni. – mondta Sébastien Ogier a Dirtfishnek. Ha megnézzük a 90-es évekbeli WRC szezonokat, akkor láthatjuk, hogy volt amikor csak nyolc futam alkotott egy szezont. Azt gondolom, hogy ezért ezt a számot idén is meg kell közelíteni, ahhoz, hogy világbajnokot lehessen avatni. Különben jogosan mondaná bárki, hogy ez és ez a versenyző nem érdemli meg a vb címet, mert alig volt verseny. Nyilván az lenne a legjobb, ha minden versenyt meg lehetne tartani, de ez már nem fog megtörténni, ezért a lehető legtöbb versenyt kell lebonyolítani.”
 
“Láthatjuk, hogy egyes sportágak már dolgoznak azon, hogy elinduljanak, újra induljanak, ezt kell tennie az FIA-nak is. Ugyanakkor azt is tudom, hogy nemzetközi versenyek létrehozása még nehezebb feladat. Az idei szezon nem lesz normális, ez már egyértelmű, nem tudunk még 10 versenyt tartani. Azt gondolom, hogy, ha három futamra van még esélyünk, akkor azt kell megtartani. Három versenyt már lebonyolítottak a WRC-ben, és bízom benne, hogy további 3-5 versenyt lehet rendezni. Ez még mindig jobb, mint a semmi.”
 
“Nyilvánvaló, hogy 3 futam még nem jelent bajnokságot, ezért nem is szeretnék ennyi verseny után világbajnok lenni.”
 
A WRC szezon jelen állás szerint augusztus elején Finnországban folytatódik, de ha a szeptemberi Új-Zéland Rallyt le kell mondani, akkor a finn futam kerül az időpontjára.

Érdemes elolvasni

Östberg: A Citroen vissza fog térni a WRC-be

Hund Gábor

Lappi már a rajt előtt kiesett visszatérő versenyén

Hund Gábor

Rovanpera már az észt teszten is oda tette magát

Hund Gábor