WRC

Ogier: Nem lehet mindenhol a leggyorsabbnak lenni

Sébastien Ogier nem lepődött meg azon, hogy Thierry Neuville a Szardínia Rally power stage szakaszán megelőzte és így végül a harmadik helyen zárt. A hatszoros világbajnok tudta, hogy durvább terepen nem tudja legyőzni riválisát.

 
Sébastien Ogier 1.7 másodperccel előzte meg Thierry Neuville a Szardínia Rally Power Stage szakasza előtt, ahol azonban 2.7 másodperccel kikapott belga riválisától és így 1 másodperccel mögé csúszott.
 
A hatszoros világbajnok toyotás azonban nem bánja, hogy végül harmadik lett.
 
“Ez volt a maximum amit tudtam tenni, így nem vagyok csalódott. – mondta Sébastien Ogier. Mindent kihoztam magamból és az autóból, de ez is kevés volt most. A Yaris WRC sok helyen nagyon gyors, de most a szakasz nagyon durva lett és itt nem volt elég gyors. Tudtuk már előre, hogy a Hyundai nehéz legyőzni ilyen körülmények között.”
 
Ogier szerint a Toyota még mindig versenyképes csomagot nyújtott , az pedig természetes, hogy nem lehet a Yaris WRC mindig a leggyorsabb.
 
A hatszoros világbajnok szerint győzelmi esélye azzal semmisült meg, hogy a verseny 40%-án (az első napon) takarítania kellett a pályákat.
 
Sébastien Ogier 18 pontról 14 pontra csökkentette hátrányát csapattársa, Elfyn Evans mögött a bajnokságban.
 

Érdemes elolvasni

Jól kezdtek László Zoltánék a Montén

Hund Gábor

Millener: Ez a hála a kemény munkáért…

Hund Gábor

Tanak hibátlan az első nap után

Hund Gábor

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató