WRC

Ogier nem zárja be a kaput teljesen 2021 végén sem

A Toyota hétszeres világbajnoka, Sébastien Ogier év végén jelen állás szerint befejezi WRC karrierjét, azonban később sem zárja ki, hogy egy-egy versenyen rajthoz áll.

 
Sébastien Ogier idén nyolcadszor nyerheti meg a Montét, és ha ez sikerül, akkor a verseny legeredményesebb versenyzője lenne. Azonban, ha idén nem tudna nyerni, akkor sem kizárt, hogy még később adódik erre lehetősége.
 
“Először is a visszavonulás után sem tartom kizártnak, hogy indulok majd még a Montén. – mondta Sébastien Ogier. Másodszor viszont nem igazán foglalkozom ezzel a rekorddal. Minden verseny úgy készülök, mint egy rallyra és nem nézem a rekordjait. Sokat gondolkodtam azon is, hogy maradok 2021-re még, de készen állok arra is, hogy mással foglalkozzak, ami változtat az életemen és új kihívást tartogat. A jelenlegi szezont azonban úgy kezdem, mint bármelyik másikat.”
 
A Toyota csapatvezetője, Jari-Matti Latvala nem lepődne meg, ha 2022-ben több versenyen is rajthoz állna Ogier.
 
“Az az érzésem, hogy annak ellenére, hogy Seb már nem teljes állásban fog versenyezni, olyan futamokon, mint a Monte el fog indulni. Gondoljunk csak Sébastien Loebre, aki ugyancsak vállalt versenyeket visszavonulása után. De Marcus Grönholm is visszatért egy-egy versenyre. Sokan gondolják később azt, hogy korán vonultak vissza.”
 
Latvala arra is válaszolt, hogy ő tervez e visszatérést a jövőben.
 
“Azt hiszem, ha a csapatvezetői munka után visszatérnék, elég fura lenne. Azonban ahogy Seb úgy én is szeretek vezetni. A régi Toyotámmal nem tartom kizártnak, hogy historic versenyeken indulok majd.”

Érdemes elolvasni

Rossz helyen tesztelt a Toyota

Hund Gábor

Itt Oliver Solberg nyert!

Hund Gábor

Breen a stílusa miatt vesztett időt

Hund Gábor

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató