Ogier ötödször nyert Mexikóban

Sébastien Ogier megvédte tavalyi győzelmét a Mexikó Ralin, és a hatszoros világbajnok sikerét a Power Stage megnyerésével tette teljessé. A világbajnokságot továbbra is Ott Tanak vezeti, de előnye jelentősen csökkent Ogier előtt.

Sébastien Ogier a Mexikó Rali első két vasárnapi szakaszán még előnye beosztására törekedett, majd a Power Stage-n ismét a gázra lépett és 1 tizedmásodperc előnnyel megszerezte az 5 bónusz pontot is. A hatszoros világbajnok fél perc előnnyel megszerezte ötödik mexikói győzelmét és egy sikerre zárkózott a hat elsőséget begyűjtő Sébastien Loeb mögé.

A második helyért Elfyn Evans és Ott Tanak csatázott, azonban az észt toyotás jóval gyorsabbnak bizonyult walesi riválisánál, így az utolsó szakaszon Evans már csak a dobogó megtartásáért hajtott. Végül 19.7 másodperc döntött Ott Tanak javára, aki azonban teljesen elkoptatta gumijait a Power Stage-re, és lemaradt a bónusz pontokról.

A negyedik helyen Thierry Neuville ért célba a Hyundaijal, míg Kris Meeke lett az ötödik a Toyotával.

Meeke az első két szakaszon nagyon óvta gumijait, és ez meg is érte, hiszen bár Ogier megelőzte, de a második idővel 4 pontot gyűjtött még.

A Power Stage-n tehát Ogier nyert, majd Meeke, Neuville, Dani Sordo és Esapekka Lappi következett.

A verseny hatodik helyét a mexikói Benito Guerra szerezte, aki megnyerte a WRC2 kategóriát a bolíviai Marco Bulacia előtt.

Jari-Matti Latvala csupán a nyolcadik helyen ért célba, miután az utolsó nap is rosszul alakult számára. A finn toyotás a Power Stage-re már a Yaris WRC eleje nélkül érkezett, miután az utolsó előtti szakaszon megütötte egy szikla az autó elejét. Latvala próbálta a hűtő sérülést megjavítani, valamint az autó leszakadt elejét vissza rögzíteni, de végül nem sikerült, így elkésett az utolsó szakaszról és a hetedik helyet is elvesztette.

Dani Sordo a kilencedik lett a Hyundaijal, míg Ricardo Trivibo zárta a legjobb 10-et.

A világbajnoki pontversenyt továbbra is Ott Tanak vezeti, azonban előnye csak 4 pont Sébastien Ogier és 10 pont Thierry Neuville előtt.

A gyártók között a Toyota 8 ponttal előzi meg a Citroen, míg a Hyundai 9 pontos hátránnyal a harmadik. Az első idei dobogós eredményét szerző M-Sport 41 pontos hátránnyal áll.

A WRC 4. futamára Korzikán kerül sor három hét múlva.

A verseny nem hivatalos végeredménye
1 Sébastien Ogier, Julien Ingrassia (francia) Citroen C3 WRC 3:37:08.0
2 Ott Tanak, Martin Jarveoja (észt) Toyota Yaris WRC +30.2
3 Elfyn Evans, Scott Martin (brit) Ford Fiesta WRC +49.9
4 Thierry Neuville, Nicolas Gilsoul (belga) Hyundai i20 Coupe WRC +1:27.0
5 Kris Meeke, Sebastian Marshall (brit) Toyota Yaris WRC +6:06.2
6 Benito Guerra, Jaime Zapata (mexikói) Skoda Fabia R5 +15:35.5
7 Marco Bulacia, Fabian Cretu (bolíviai, argentin) Skoda Fabia R5 +18:51.5
8 Jari-Matti Latvala, Miikka Anttila (finn) Toyota Yaris WRC +18:55.9
9 Dani Sordo, Carlos Del Barrio (spanyol) Hyundai i20 Coupe WRC +22:44.1
10 Ricardo Trivino, Marc Marti (mexikói, spanyol) Skoda Fabia R5 +30:13.8

Közelgő események

 • vas
  28
  Júl
  2019

  F1: Németország

 • csü
  01
  aug
  2019

  WRC: Finn Rali

 • vas
  04
  aug
  2019

  WRX: Kanada