WRC

Ogier: Pénteken nyomni kell, mint egy power stage-en

Sébastien Ogier szerint a Török Rally pénteki két szakaszán hasonlóan oda kell magát tennie, mint egy Power Stage-n, mivel a péntek esti állás alapján alakul ki a szombati rajtsorrend.

 
Pénteken egy 13.9 és egy 11.3 km-es szakaszt rendeznek a Török Rallyn, és a két szakasz utáni állás alapján lesz meghatározva a szombati, leghosszabb nap rajtsorrendje.
 
Sébastien Ogier mivel vezeti a vb-t, így pénteken elsőként kell rajtolnia, és ha szombatra jó rajthelyet szeretne, akkor már a nyitó napon is sietnie kell.
 
“Jó, hogy csak két szakaszon kell biztosan takarítani, de a helyzetünk ettől még nem javult. – mondta a hatszoros világbajnok. Murván mindig nagyon nehéz elsőként indulni. A szakaszok nem nagyban különböznek a tavalyitól, van olyan mely kevésbé, és van jobban sziklákkal teli is. A vasárnap különösen sok kihívást tartogat a versenyzők és az autók számára is.”
 
“Pénteken nagyon kell sietni, mert bár csak 25 km lesz, lehet, hogy aki már 10 másodperces hátrányba kerül, szombaton elsőként kell indulnia. A verseny első két szakasza felér egy-egy power stage-el, mert nyomni kell, hogy szombaton jobb rajthelyünk legyen. Az autót sikerült fejleszteni ilyen nehéz körülmények között is a görög teszten, ezért magabiztosan várom a Török Rally rajtját.”
 
Sébastien Ogier 9 pont előnnyel vezeti a vb pontversenyét négy verseny után, míg a címvédő Ott Tanak hátránya 20 pont.
 
A Török Rally első szakasza magyar idő szerint pénteken 16:08-kor rajtol.
Fotó: Red Bull

Érdemes elolvasni

Ez győzte meg az FIA-t Monzáról

Hund Gábor

Még egy Hyundai WRC indul az Ypres Rally-n

Hund Gábor

Újra tesztelni tud az M-Sport

Hund Gábor

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató