WRC

Ogier: Rovanpera előtt nagy jövő áll

A hatszoros világbajnok Sébastien Ogier szerint Kalle Rovanpera előtt nagy jövő áll, de 2020-ban a tanulásnak kell az elsődlegesnek lennie.

 
Kalle Rovanpera jövőre teljesíti első szezonját WRC-vel, ezért csapattársa, Sébastien Ogier szerint 2020 a tanulásról szól a finn versenyzőnek. A hatszoros világbajnok szerint egy R5-ös autó után nagy ugrás egy WRC, ezért időre lesz szüksége Rovanperának, hogy megtanuljon gyorsan menni a Toyotával.
 
“Kallénak időt kell hagynunk, hogy nyugodtan tanulhasson. Azt azonban már tudjuk, hogy Kalle egy nagy ígéret, nagy jövő áll előtte.” – mondta Sébastien Ogier.
 
Elfyn Evans egyetért Ogier állításával, és a walesi pilóta kész is segíteni finn csapattársának.
 
“Nagyon várom már, hogy Kalléval együtt dolgozzak. Még nincs tapasztalata WRC-vel, de néhányszor már megmutatta a múltban, hogy képes nagyon nagy dolgokra Idén megnyerte a WRC2 Pro világbajnokságot, egyértelműen nagy tehetség, akire oda kell figyelni. A tanulásában kész vagyok segíteni neki.” – mondta Elfyn Evans.
 
Kalle Rovanpera ma vezeti először a Toyota Yaris WRC-t.

Érdemes elolvasni

A csalódott M-Sportnak nehéz motiváltnak maradni

Hund Gábor

A rekordokat döntő Loeb büszke a Török Rally után

Hund Gábor

Neuville: Több szakasz végén is megszédültem

Hund Gábor

A oldalunk fenntartásához hirdetéseket jelenítünk meg, kérünk támogass minket annyival, hogy letiltod oldalunkon a hirdetésblokkoló bővítményt!

Köszönjük!