Ogier tesztelt a főtámogatóját vesztő Citroennel

A hatszoros világbajnok Sébastien Ogier két napos tesztet hajtott végre a Citroen C3 WRC-vel, mely után elégedetten nyilatkozott. Az eddigi főtámogatóját elvesztő Citroen bejelentette, hogy nem indít harmadik autót 2019-ben sem, így Sébastien Loeb és Mads Östberg sem lesz a versenyzőjük.
 
Sébastien Ogier két egyéni és egy gyártói világbajnoki cím után elhagyta az M-Sport csapatát és a portugál Algarve környékén két napos tesztet végzett a Citroen C3 WRC-vel. A hatszoros világbajnok második alkalommal ült jövő évi autójába, korábban Malcolm Wilson engedélyével már tesztelt a Citroennel.
 
“Érdekes kihívás lesz a Citroennel szerepelni, de látok esélyt arra, hogy szép legyen a közös évünk. Most azonban még kevés az ismeretem az autóról, meg kell nézni, hogy mit tudunk tovább javítani és mi az ami jó, hogy megfelelően felkészüljünk a Montéra.” – mondta Sébastien Ogier.
 
A hatszoros világbajnok decemberben a francia Alpokban folytatja a szezonnyitóra való készülést.
 
“Fontos tesztet hajtottunk végre, mely során a lengéscsillapítókra koncentráltunk, amik működése kulcsfontosságúak egy versenyen. Elsőként próbáljuk kiszűrni, hogy min kell sürgősen változtatni, de vannak olyan részek is, amihez idő kell, ilyen például a differenciálmű. Elsőre jók voltak az érzéseim az autóval, de biztosan tudjuk még jobbá is tenni.” – tette hozzá Ogier.
 
Közben a Citroen Racing bejelentette, hogy 2019-ben is marad a két autós felállásnál, így Sébastien Ogier és Esapekka Lappi mellé nem érkezik Sébastien Loeb és nem marad Mads Östberg és Craig Breen sem.
 
A múlt heti F1-es Abu Dhabi Nagydíj idején találkozott Pierre Budar, a Citroen csapatvezetője és a mini állam vezetősége, amin nem született megállapodás, így öt év után a francia gyártó elveszti főtámogatóját, igaz, Sébastien Ogierval érkezik a Red Bull is a csapathoz.
 
Sébastien Loeb elárulta, hogy a Dakaron való indulás mellett 2019-re még nincs programja, de nyitott bármely sorozatra.
 
Mads Östberg bízott benne, hogy a Citroen harmadik autóját vezetheti támogatást is hozva a csapathoz, de ez a terv meghiúsult.
 
“Mint ismert a Citroen jövőre két autót fog indítani, így elvesztettem annak lehetőségét, hogy a harmadik autót vezessem. Nagyon jól éreztem magam a Citroennél, és szép sikereket értünk el, így sajnálom, hogy így alakult. Korábban már voltam hasonló helyzetben, és sikerült ismét gyári szerződést kapnom, ezért fogok most dolgozni.” – mondta Mads Östberg.
 
Craig Breen szintén távozik a Citroentől, az ír versenyző a Hyundaijal és az M-Sporttal is tárgyal.

Közelgő események

 • csü
  21
  Már
  2019

  ERC: Azori-szigetek Rali

 • vas
  24
  Már
  2019

  Rallye3: Lyukóbánya-Parasznya

 • csü
  28
  Már
  2019

  WRC: Korzika Rali