WRC

Ogier: Tudom, mit kell tennem

Sébastien Ogier első esélye, hogy bebiztosítsa a nyolcadik vb címét Finnországban volt, azonban a szezon utolsó murvás versenyén Elfyn Evans jelentősen csökkentette hátrányát, viszont a francia versenyző tudja, hogy miként szerezheti meg a vb címét Spanyolországban.

 
Sébastien Ogier 44 pontos előnnyel érkezett Finnországba, és ha sikerült volna ezt az előnyt 60 pontra növelni, megszerezhette volna nyolcadik vb címét.
 
Elfyn Evans azonban a gyors, murvás versenyen mindent beleadott és hátrányát 20 ponttal, 24 pontra csökkentette, így esélye nyílt arra, hogy akár az utolsó versenyig is életben tartsa vb címét.
 
Sébastien Ogier azonban Spanyolországban mindenképp elszeretné dönteni a cím sorsát, és ehhez egy nagyon egyszerű dolgot kell tennie.
 
“Tudom, mit kell tennem Spanyolországban és ez nagyon egyszerű. – mondta Ogier a Dirtfishnek. Meg kell nyernem a Spanyol Rallyt és akkor nem kell tovább számolgatni. Nem azért megyek arra a versenyre, hogy második legyek. Amikor komoly esélyem volt a karrierem során, akkor nem hagytam, hogy elvesszen az az esély. Ezért harcolni fogok és tudom, hogy mit kell tennem. Nagyon nehéz volt ez a szezon, mert folyamatosan takarítottam, igazából 10-ből nyolc versenyen elsőként kellett indulnom. Ez hatalmas feladat és sosem lesz könnyű elviselni.”
 
Sébastien Ogier a szezon harmadik, horvát versenyétől kezdve vezeti a vb-t.
 
Elfyn Evans azonban, ahogy Finnországban, úgy Spanyolországban is a legjobb formáját szeretné nyújtani.
 
“Tudjuk, hogy még mindig nagy a hátrányunk. – mondta Evans. Azonban ahogy minden verseny előtt ígértem, a legjobb formámat fogom nyújtani és meglátjuk, hogy mi lesz a szezon végén.”
 
A Spanyol Rallyt idén aszfaltos utakon rendezik csütörtöktől.

Érdemes elolvasni

Elképesztő ez a belső Juha Kankkunentől!

Hund Gábor

Kettős győzelmet aratott a Hyundai Spanyolországban ezen a téren

Hund Gábor

Loeb egy Pumával barátkozott

Hund Gábor

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató

Cart
  • No products in the cart.