ERC

Oliver Solberg: Egyszerűen fantasztikus volt

Oliver Solberg első teljesen aszfaltos versenyén a harmadik helyen ért célba Volkswagenjével. A Róma Rally azonban nem indult jól a norvég pilótának, tesztszabályt szegett, majd szemüvegét is elhagyta.

 
Oliver Solberg először indult teljesen aszfaltos versenyen a VW Polo GTI R5-tel a Róma Rally alkalmával, hiszen a januári Montén néhol havas talajon is kellett vezetnie.
 
A verseny előtt egy napig tesztelhették autóikat az indulók, azonban Solberg ezt két napig tette, így 6000 eurós büntetést kapott, valamint egy felfüggesztett eltiltást.
 
Szombat délelőtt a negyedik helyen állt a versenyen, annak ellenére, hogy elvesztette szemüvegét, amit autója tetején felejtett. Később megtalálták és a szervizben helyre is hozták sérüléseit, Oliver Solberg pedig a nap végére már a harmadik helyre lépett, amit a verseny végéig meg is őrzött. Ez az eredmény egyúttal az ERC1 junior kategória győzelmét is jelentette Petter Solberg fiának.
 
“Fantasztikus verseny volt. – mondta Oliver Solberg. Nagyon sokat kellett tanulnom, de gyorsan megtaláltam egy jó tempót. A verseny elején sok időt vesztettem, de később folyamatosan tudtam gyorsulni. Szombat este fájtak a szemeim, mivel elvesztettem a szemüvegem, és nagyon kiszáradtak a szemeim. Legközelebb jobban kell vigyáznom rá. Még sokat kell aszfalton tanulnom, de ez a hétvége sokkal inkább szólt a szórakozásról, mint a kockáztatásról. Tavaly nyerni tudtam Lettországban, idén is szeretnék ezért harcolni.”
Fotó: DPPI

Érdemes elolvasni

Herczig: Mintha kihúzták volna a talajt alólunk

Hund Gábor

Róma nem tett le a WRC futamról

Hund Gábor

Basso: Az első napon hagytuk elmenni Lukyanukot

Hund Gábor