ORC

ORC-ben mindenkinek elgurult a gyógyszere

Győzelemmel felérő harmadik helyet szerzett Maricsek Miklós és Bán Viktor az ORC-ben, ahol hat páros vívott gyakran tizedekre menő élet–halál harcot.

Maricsek a Baranya Kupa után azt ígérte, gyorsulni fog, tartotta is a szavát, hiszen az Ózd Rally nyolcadik szakaszáig az ORC második helyén állt. A szombati utolsó gyorsaságira kiszakadt egy csavar a Mitsubishi Lancer Evo IX-es hátsó futóművéből, amivel 23 másodpercet veszítettek és a hatodik helyre estek vissza.

Vasárnap ezt lehetetlenségnek tűnt ledolgozni, ám az ellenfeleknek is kijutott a problémából, az utolsó gyorsasági szakasz előtt pedig Maricsek csak két másodperc hátrányban volt Rongitshoz képest.

Ez erőgyorsaságin második időt autózott és sikerült a két másodpercet ledolgoznia, így Rongitssal azonos idővel fejezte be a versenyt, de mivel az első gyorsaságin Maricsek futotta a jobb időt, így övé lett az ORC harmadik helye.

„Akkora élmény volt ez a verseny, hogy elmondani sem tudom

– lelkendezett Maricsek. – Az egy dolog, hogy ORC-ben hatan megyünk másodperceken belül, de mindenkinek elgurult a gyógyszere. Egyszerűen egy pillanatig sem lehetett leereszteni.

Szombaton volt egy hibám, Domaházán nagyon türelmetlen voltam, egy kanyarkombinációban lecsúsztunk a poros ívre és majdnem megforogtunk.

Az utolsó előtti gyorsaságin éreztük, hogy valami nincs rendben a hátsó futóműnél. Megüthettem valahol, mert egy tízes csavar kiszakadt, ami miatt szitált a hátulja. Szombaton az utolsó gyorsaságin ezért óvatosan jöttünk le, mert amikor kétszázzal lobogsz, akkor nem annyira jó, ha folyton ki akar törni a hátulja. Ezzel visszaestünk a hatodik helyre.

Amikor az első helyért harcolsz, akkor nem esik jól egy ilyen gyomros, de elég régóta ralizom már ahhoz, hogy tudjam, ilyenkor egy dolgot tehetsz: mész előre.

Vasárnap két ellenfelünknek is problémája volt, Rongót pedig az utolsó gyorsaságin értük utol.

El sem hiszem, hogy egy ilyen versenynek részes lehettem, nagyon örülünk (Bán) Vityával és rettenetesen büszkék vagyunk erre a harmadik helyezésre.

Gratulálok minden ORC-s ellenfelünknek, akinek elgurult a gyógyszere, hatalmas élmény volt ellenetek versenyezni!“

Érdemes elolvasni

Salgó Rally 2021 – Versenykiírás

Hund Gábor

A PSZA Motorsportnál jártunk

Vörös Gergely

Mi a terv? Foczkó Ákos

Hund Gábor

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató