WRC

Örökre rejtély marad

Esapekka Lappi autójának mexikói kigyulladása örökre rejtély marad, erősítette meg Richard Millener, az M-Sport csapatvezetője.

 
Esapekka Lappi autója a Mexikó Rally 7. szakaszának végén gyulladt ki, majd minden erőfeszítés ellenére sem sikerült meggátolni, hogy az autó porig égjen. A versenyzők, Lappi és navigátora, Janne Ferm szerencsére sértetlenül úszta meg a történteket.
 
Mivel az autó teljesen kiégett, így várhatóan sohasem derül ki, hogy mi okozta a tüzet.
 
“”Sokszor megnéztük az autó fedélzeti kameráinak felvételeit. – mondta Richard Millener, az M-Sport csapatvezetője. Ezek alapján úgy tűnik, hogy a tűz az autó elejében keletkezett a motorháztető alatt, majd amikor Esapekka Lappi megpróbálta biztonságos helyre vinni az autót, a tűz átterjedt a teljes járműre. Valószínűleg a meleg és az olaj tökéletes körülményeket teremtett a tűznek. Ez csupán a mérnökök és az én feltételezésem. Biztosan nem tudjuk az okokat.”
 
Millener hozzátette, amikor egy autó bármely része kigyullad, már nagyon nehéz eloltani a lángokat.
 
“Miután Lappi elindult az autóval, már a jármű hátulja is égett, így a mozgás csak jobban beindította a folyamatokat. Amikor egy autó kigyullad, bármely részről is legyen szó, már nagyon nehéz megfékezni a lángokat. A bizonyos alkatrészek, mint amilyen a gumi is, csak még segíti az égést. Természetesen a csapat vizsgálatot indított a történtek kiderítése érdekében, de mivel minden elégett, valószínűleg soha sem derülnek ki a valódi okok.”

Érdemes elolvasni

Ogier: Nem három futam után szeretnék világbajnok lenni

Hund Gábor

Tanak: A WRC folytatása a helyi gazdaságot is beindítja

Hund Gábor

A 2021-es Toyota közel van a mostanihoz

Hund Gábor