Rally Sajtóanyag

Oroszlános csata

Az LPWMSport Peugeotos párosai parádés csatával foglalták el a hétvégi Baranya Kupa 2WD dobogójának első két helyét, csupán 0,7 másodperc döntött a végelszámolásnál. A csapat harmadik párosa egy pénteki szerencsés kimenetelű baleset után kiszállt a küzdelmekből.

A csütörtöki hivatalos teszttel kezdődött a Magyarországon rendezett Mitropa Kupa, ahol a Tábori Ákos – Nagy Brigitta, az ifj. Kanyik Antal – Kulcsár Dániel és a Bacsa Tamás – Hanyik Gergely párosok hangolódtak a versenyre. Emellett pedig részt vettek a verseny előtt kezdeményezett Jótékonysági autóztatáson a Kosztyu Ádám Emlékére Alapítvány javára.

A verseny pénteken, a Komló főutcáján lezárt prológgal kezdődött, majd még aznap további két szakaszt kellett teljesíteni, amiből az egyiket teljesen sötétben. Itt a csapatot képviselő Kürti Tamás navigálásával versenyző Botka Dávid kezdett a legjobban, de egy későbbi hiba miatt nem tudták befejezni a versenyt.

A Mitsubishit irányító Bacsa Tamás a prológon még második időt autózott, ám a Vasas és Zobákpuszta között megrendezett gyorsaságin nagy sebességgel lesodródott az útról és az autójuk annyira megsérült, hogy nem tudták folytatni a versenyt. A fiúk nagyon sajnálják a történteket és köszönik a gyorsan a segítségükre siető sportbírói és Rescue csapat által nyújtott segítséget.

A Peugeotos párosoknál ifj. Kanyik Antiék kezdtek jobban, de egy korai rajt büntetéssel egyből a Tábori Ákos – Nagy Brigitta páros mögé szorultak. Antiék mindent elkövettek, hogy ledolgozzák hátrányukat, de az eredményeik hiába voltak jobbak, elkövettek még két újabb hibát. Mivel az idei évtől büntetik a lassító érintést is, ezért újabb húsz másodperc büntetést kaptak.

Végül nagyon parádés csatában az ifj. Kanyik Antal – Kulcsár Dániel duó ledolgozta a hátrányát, de 0,7 másodperccel alulmaradt a Tábori Ákos – Nagy Brigitta páros ellen.

„Fantasztikus hétvégén vagyunk túl, boldogok vagyunk az eredmény miatt. Mentünk vizes és száraz aszfalton egyaránt és versenyeztünk sötétben is. Így egy jó tesztversenynek is felfoghatnánk, de ez nem volt az. Mentünk, ahogy bírtunk és fantasztikus autót kaptunk a csapattól. Antiék sajnos hibáztak, mi szerencsések voltunk nem szedtünk össze büntetést vagy defektet. Nagyon örülünk a pontszerzésnek – értékelte a versenyt Tábori Ákos.

„Jó verseny volt, nagyon jó csatát vívtunk Ákosékkal. Sajnos elkövettünk pár hibát, ami miatt csak a második helyet szereztük meg, de így is boldogok vagyunk, hiszen fontos pontokat szereztünk a Mitropa Kupában” –folytatta ifj. Kanyik Antal.

A folytatásban a csapat az Ózd Rallye-n vesz részt.

Az LPWMSport partnereinek köszöni a segítséget!

Érdemes elolvasni

Brnoban már bajnoki címekért küzdöttek a GRT újoncai

Hund Gábor

Szerencsés győzelem a Kakucs Ringen

Hund Gábor

Losonczy Levi: Az idei legjobb

mihalyi.csaba

A oldalunk fenntartásához hirdetéseket jelenítünk meg, kérünk támogass minket annyival, hogy letiltod oldalunkon a hirdetésblokkoló bővítményt!

Köszönjük!