Örülnek, hogy ki mertek menni!

Rendkívül nehéz pályákon teljesítette a Lavanttal Ralit a Hoffer Zsolt – Bunkoczi László páros a múlt hétvégén. A párosnak az a konkrét terve van az idei évre, hogy megismerjék a Mitropa Kupa nyújtotta lehetőségeket, körülményeket. Zsolttal beszélgettünk az idei év terveiről és a Lavanttal Rali történéseiről.

Milyen érzés volt kívülállóként nézni az Eger Ralit?

– Köszöntöm az olvasókat! Szokatlan, de jó érzés volt Egerben lenni. Egyrészről tudtam, hogy hamarosan én is rajthoz állok, másrészt a Baleset-megelőzési programunkkal voltunk ott.

Milyen konkrét terveitek vannak az idei Mitropa Kupával kapcsolatban?

– Egyetlen konkrét tervünk van, hogy tanuljunk, ismerjük meg az új körülményeket, amelyekből van bőven és fejlődjünk.

Múlt hétvégén sikeresen befejeztétek a Lavanttal Ralit. Milyen élményekkel gazdagodtatok a verseny folyamán és hogyan tetszett a külföldi verseny “feeling”?

– Élmény és tapasztalat rengeteg volt. A Tankcsapda frontembere Lukács Laci születésnapi ajándéka az volt, hogy én vittem az Adam R2-vel a Hungaroring szervizútján. Nagyon megtisztelő feladat volt és jól éreztük magunkat. Ez az autózás volt egyben a tesztem is, amely első külföldi futamom előtt elég szerény felkészülés… A pályabejáráson és a futamon is követtem, követtünk el hibákat, amelyekből tanultunk. Pokoli sok rossz rajtom volt, be is mozdultam egy rajtba és a murvás, saras, felületeken slick gumival történő autózásban is vannak hiányosságaim. Alföldön felnőtt embernek ezek a hegyek igazi csodák, így is éltem meg a futamot. A romló körülmények ellenére is tudtunk gyorsulni, amelyet a fejlődés első lépcsőjeként értékelek. A futam hangulata és feeling-je megfogott, máskor is szívesen indulok itt.

Tapasztaltál kint olyan dolgokat, amit “átemelnél” az ORB lebonyolításába?

– Persze! Szívesen hoznék hegyeket ilyen közel a szervizparkhoz. Nálunk nincsenek ilyen adottságok sajnos, ezért is nehezebb Magyarországon futamot rendezni. Jó hangulatú, versenyző centrikus futam volt, amit talán itthon is ki lehetne próbálni a szerviz és a parc ferme cseréje. Először álltunk parc ferme-be – volt idő elmondani mi van az autóval, elő tudtak készülni, gumizni is volt idő, majd a felkészült csapat sátra alá álltunk be javításra.

Nem gyenge ez a 4-es kategória, ráadásul honfitársainkkal is csatázhatsz bőven.

– Így van, sőt csatáztunk is! Klausz Kristóf – Csányi Botond rutinosan mentek már kint, az ő idejük bámulatos. Gratulálok nekik. A másik két magyar párossal jókat autóztunk, sőt egymás mögött rajtoltunk. A végén ifj. Kanyik Anti taktikázott a legjobban és két igen komolyat futott a záró gyorsokon. Gratulálok neki és navigátorának, sőt a többi magyar egységnek is! Nagyon jó futam volt, élmény volt ott lenni! Örülök, hogy ki mertünk menni!

Mik a további tervek az idei évre?

– Sajnos folyamatosan dolgoznom kell azon, hogy a támogatói háttér meglegyen, de szeretnénk a Mitropa Rally Cup futamain menni továbbra is. Opatija Rallye-ra leadtuk a nevezésünk, azon ott leszünk.

Szöveg: Sipos Attila (RallyFeeling.hu)

Közelgő események

 • csü
  30
  máj
  2019

  WRC: Portugál Rali

 • pén
  07
  jún
  2019
  vas
  09
  jún
  2019

  Rallye1: Székesfehérvár Rali 2019

 • vas
  09
  jún
  2019

  F1: Kanada