ORB Rally Sajtóanyag

Örülnénk, ha megúsznánk szárazon…

Az Orfű Rally-n a Teszt mezőnyben az abszolút hatodik pozícióban végzett az Osváth – Papp kettős, de a helyezés másodlagos szempont volt a csapat számára, hisz ez volt az első alkalom, hogy pályára vitték az új Skoda Fabia Rally2 EVO-t. A Mecsekben begyűjtött kilométerek sokat érhetnek majd a szezonnyitó, Boldogkő Rally-n.

„Az utolsó kör volt jó, pontosabban az már vállalható volt, akkor már jól használtam a kocsit.” Tekintett vissza Osi, a baranyai tesztversenyre. „Az legalább előnyt jelent, hogy a múlt héten ültem az autóban. Ha úgy kezdenék Boldogkőn, ahogy az utolsó kör végén Orfűn kiszálltam, akkor nem lenne nagy baj. Ebben az esetben olyan 10 környékén lennénk. Erre pedig lehetne építeni. Egyébként épp ezért kellett a tesztverseny, csak az lett volna jó, ha ki tudtam volna próbálni még 3-4 beállítást. A mostani setup-ot kellett volna összevetni a tavalyiakkal.”

A világjárvány következtében Miskolc helyett Boldogkőváralja látja vendégül a Rally1 mezőnyét, de nem csak a versenyközpont, hanem a gyorsasági szakaszok is eltérnek az utóbbi években megszokottól.

„Rettenetesen sajnálom a tavalyi esetet, mindenekelőtt, mert Tóth Zsolt már nem lehet velünk, másrészt mert idén kimarad Mályinka. Most is előttem van, amikor elkezdtem ralizni és felközlekedtünk Miskolcra egy Zsigulival, majd elkezdtük feldolgozni a gyorsaságit. Piszkosul fáradtak voltunk, mert természetesen az utolsó pillanatban végeztünk a versenyautóval. Szóval nekiálltunk a tréningnek, mentünk és csak azt éreztem, hogy sosem lesz vége. Mondtam is Nemesnek: Nem hiszem el! Csak egyet gurultunk rajta és több mint egy órán át tartott a felírás. Ennek ellenére nagyon megszerettem, mert van benne minden, ami egy jó ralipályához kell. Idén viszont kimarad. Anno kedveltem a Meszes – Rakaca és a Viszló – Bódvalenke gyorsokat is. Nagyon régen mentünk rajtuk, és talán nem is baj, hogy változtattak az útvonallapon, mert így nem ugyanazokon a szakaszokon körözünk, mint az elmúlt 2-3 évben. De Mályinka hiányozni fog!”

A külföldi sztárversenyzők mellett, az időjárás állíthatja még extra feladat elé a Rally1 párosait.

„Nem szeretem az esőt. Nem tudom az okát, de az életben sem szeretem. Ha kinézek az ablakon és pocsék idő van, akkor már a hangulatom se az igazi. Mindenesetre, ha eső lesz, akkor azt a feladatot kell megoldani. Csak az ne legyen, hogy az eleje leszalad szárazon, majd el kezd esni, mert az utóbbi időben többször is így jártunk. Ha változékonyak a körülmények, az tiszta rizikó, vagy bejön a taktikád, vagy nem. Mondjuk az egyik emberem küldött egy külső felvételt Gryazinról…. Hát beteg! Ráadásul az első köre volt, amikor megérkezett abba a jobbosba! Hát én ilyet nem tudok csinálni!”

Fotók: Kollár Attila

Érdemes elolvasni

Visszatér a régi kerékvágásba a Korda Racing

Hund Gábor

A céldobogóról integetni a barátoknak…

Hund Gábor

Fergeteges nap volt, fantasztikus verseny!

Hund Gábor

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató

Kosár
  • Nincs termék a kosárban.