WRC

Ostberg: Ez a verseny nem hasonlítható máshoz

Mads Ostberg azt követően, hogy egy defekt miatt a Boldogkő Rallyn az ötödik helyen zárt, Horvátországban sikerült megnyernie a WRC2-t.

 
Mads Ostberg és Nikolay Gryazin már a Boldogkő Rallyn is hatalmas csatát vívott, majd előbb az orosz, az utolsó szakaszon pedig a norvég versenyző kapott defektet. Mint tudjuk, a versenyt Gryazin nyerte, míg Ostberg a kerékcseréje miatt az ötödik helyen zárt.
 
Ez a csata szombat délig a Horvát Rallyn is folytatódott a volkswagenes és citroenes versenyző között, majd a szombat délutáni első szakaszon Gryazin szervokormány probléma miatt másfél percet vesztett, Ostbergnek pedig innentől csak a vezető helyet kellett tartania. Ezt a WRC2 címvédője meg is tette és végül győzelemmel zárt a Tagai Racing által szervizelt C3 Rally2-vel.
 
“A győzelem abszolút egy jó szezonkezdést jelent egy kiváló verseny végén. – mondta Mads Ostberg. Izgatottan vártam, hogy ismét WRC futamon induljak, majd stresszes voltam a nehéz hétvége miatt, de összességében jó volt ismét a vb-n indulni. Már a kezdetektől sikerült nagyon jó tempót találnunk. A verseny során nagy csata dúlt és az eredmény egy pillanatig sem volt eldöntött. Persze nagyon örülök a győzelemnek.”
 
Szombat délutántól bár magabiztos előnye lett Ostbergnek, vasárnap folyamatosan fékhibával küzdött.
 
“Ez nem egy olyan verseny volt, ahol pihenni lehetett. Nagyon bonyolult verseny volt és miután a csata véget ért sem tudtam igazán élvezni, csak a célba szerettem volna minél előbb érni. Gryazin problémája után már csak irányítani próbáltuk a versenyt.”
 
Összességében nagyon tetszett Ostbergnek a Horvát Rally, hasonlóan szinte minden indulóhoz.
 
“Nagyon jó volt egy új versenyen indulni. Az új versenyeket általában lehet egy régihez hasonlítani, az útfelület, a szakaszok jellege alapján. Ez a verseny azonban összehasonlíthatatlan mással. Még soha nem láttam az ittenihez hasonló szakaszokat, ami nagyon tetszett és nagyon élveztem. Nagyon jó volt a kihívásnak megfelelni.”
 
Mads Ostberg végül 28.5 másodperc előnnyel nyert Teemu Suninen, és 2:02.7 perccel előzte meg Marco Bulacia Wilkinsont.

Érdemes elolvasni

Jó hír Wydaeghe állapotáról

Hund Gábor

Adamotól búcsúznak a Hyundai pilótái

Hund Gábor

Távozik Andrea Adamo a Hyundaitól

Hund Gábor

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató

Cart
  • No products in the cart.