ERC WRC

Östberg sajnálja döntését

Mads Östberg utólag megbánta azon döntését, hogy 2016-ra az M-Sporthoz igazolt a Citroentől. Az akkori szezon végén az M-Sport nem hosszabbított a norvég versenyzővel.

 
Mads Östberg 2014-ben ötödik, majd 2015-ben negyedik lett a Citroen csapatával, azonban mivel a Citroen ügyfélprogramot hirdetett 2016-ra, a norvég versenyző az M-Sporthoz igazolt. Malcolm Wilson csapata azonban 2016 végén nem hosszabbított Östberggel, míg a Citroen már addigra leigazolta 2017-es versenyzőit. A norvég versenyző 2018-ban lett ismét a Citroen gyári versenyzője, miután Kris Meeke-t elküldte a francia csapat.
 
Utólag már bánja Östberg a döntését és azt mondja, inkább lett volna részleges programja 2016-ban, csakhogy a Citroennél maradt volna.
 
“Amikor visszatekintesz korábbi döntéseidre, mindig van valami, amit másképp csináltál volna utólag. – mondta Mads Östberg. Most már nagy hibának gondolom, hogy 2015 végén elhagytam a Citroent, annak ellenére, hogy maradhattam volna. Akkor úgy döntöttem, hogy az M-Sportnál folytatom, és ez utólag már látom, hogy nem volt jó döntés. Örülök, hogy 2018-ban ismét visszatérhettem a Citroenhez. Akkor bár csak néhány versenyen indulhattam, volt néhány jó eredményem, annak ellenére, hogy eltartott egy ideig, amíg a C3 WRC-t a saját stílusomra formáltam. 2019-től bár nem voltam a főcsapatban, de örülök, hogy a Citroen családjában maradhattam. Most is élvezem a munkát a csapattal, ugyanazokkal dolgozok, mint amikor WRC-t vezettem és nagyszerűen megértjük egymást.”
 
Mads Östberg hétvégén a Liepaja Rallyn áll rajthoz az R5-ös Citroennel.

Érdemes elolvasni

Neuville az élen, Hyundai 1-2

Hund Gábor

Ismét Neuville vezet, három defekttel indult a délután

Hund Gábor

Tanak: Ehhez nincs mit hozzátenni

Hund Gábor

A oldalunk fenntartásához hirdetéseket jelenítünk meg, kérünk támogass minket annyival, hogy letiltod oldalunkon a hirdetésblokkoló bővítményt!

Köszönjük!