Östberg sikeres ralikrossz teszten vett részt

Mads Östberg, a Citroen Racing idei versenyzője néhány nappal ezelőtt a belga Mettetben tesztelte az ES Motorsport Skoda Fabia Supercar ralikrossz autóját, mely után nem zárta ki, hogy jövőre elindul néhány WRX versenyen, de szeretne a rali mellett is maradni.

“Nagyon szórakoztató lehetőség volt, nagyon élveztem. Korábban csak kívülről láttam ralikrossz versenyeket és ez volt az első alkalom, hogy vezethettem egy ilyen autót. Mivel az új WRC-k is nagyon erősek, így nem volt akkora a különbség, mint lett volna 5 évvel ezelőtt. A teszt után nem zárom ki, hogy jövőre elindulok néhány WRX versenyen, de egyelőre még nem döntöttem el, hogy mit is fogok csinálni. Továbbra is szeretnék a ralival foglalkozni, de nem zárom ki a ralikrossz lehetőségét sem.” – mondta Mads Östberg.

A norvég versenyző szerint jövőre kisebb csapatok is nagyobb szerepet kaphatnak a WRX-ben, miután ki szállt a sorozat három gyártója, a Volkswagen, az Audi és a Peugeot.

“Nehéz helyzetbe került a WRX, de biztos vagyok benne, hogy túléli ezt is a sorozat. Jövőre jó esélyük lesz a kis csapatoknak is, hogy előrébb lépjenek.” – mondta Östberg.

Az ES Motorsport korábban tesztlehetőséget biztosított Nasser Al Attiyahnak is.

Szavazás

Ti mire szavaznátok 2022-től?

Közelgő események

 • csü
  07
  Már
  2019

  WRC: Mexikó Rali

 • szo
  16
  Már
  2019

  WEC: Sebringi 1500 mérföldes verseny

 • vas
  17
  Már
  2019

  F1: Ausztrália