Östberg sikeres ralikrossz teszten vett részt

Mads Östberg, a Citroen Racing idei versenyzője néhány nappal ezelőtt a belga Mettetben tesztelte az ES Motorsport Skoda Fabia Supercar ralikrossz autóját, mely után nem zárta ki, hogy jövőre elindul néhány WRX versenyen, de szeretne a rali mellett is maradni.

“Nagyon szórakoztató lehetőség volt, nagyon élveztem. Korábban csak kívülről láttam ralikrossz versenyeket és ez volt az első alkalom, hogy vezethettem egy ilyen autót. Mivel az új WRC-k is nagyon erősek, így nem volt akkora a különbség, mint lett volna 5 évvel ezelőtt. A teszt után nem zárom ki, hogy jövőre elindulok néhány WRX versenyen, de egyelőre még nem döntöttem el, hogy mit is fogok csinálni. Továbbra is szeretnék a ralival foglalkozni, de nem zárom ki a ralikrossz lehetőségét sem.” – mondta Mads Östberg.

A norvég versenyző szerint jövőre kisebb csapatok is nagyobb szerepet kaphatnak a WRX-ben, miután ki szállt a sorozat három gyártója, a Volkswagen, az Audi és a Peugeot.

“Nehéz helyzetbe került a WRX, de biztos vagyok benne, hogy túléli ezt is a sorozat. Jövőre jó esélyük lesz a kis csapatoknak is, hogy előrébb lépjenek.” – mondta Östberg.

Az ES Motorsport korábban tesztlehetőséget biztosított Nasser Al Attiyahnak is.

Közelgő események

 • csü
  25
  ápr
  2019

  WRC: Argentin Rali

 • pén
  26
  ápr
  2019
  vas
  28
  ápr
  2019

  Rallye1: Miskolc Rali 2019

 • vas
  28
  ápr
  2019

  WRX/S1600 RX: Spanyolország