Rally WRC

Paddon: Nem lehetett elkerülni a sziklát + videó

Hayden Paddon szerint tehetetlen volt hétfői teszt baleseténél, amikor egy sziklát talált el, majd lerepült az útról hatodik sebességben. Az új-zélandi versenyző így nem tud visszatérni a WRC mezőnybe Finnországban.
 
Hayden Paddon a tavalyi ausztrál verseny után most, Finnországban tért volna vissza a WRC mezőnybe az M-Sport csapatával. Az új-zélandi versenyző és navigátora, John Kennard azonban a hétfői teszten nagyot esett, amikor egy sziklát eltalált, ami lerepítette az útról hatodik sebességben. Az autó totálkáros lett, de személyi sérülés nem történt.
 
“A baleset után azon gondolkoztam, hogy mit kellett volna másképp csinálnom. Nem találtam választ, és ez teszi igazán nehézzé a helyzetet. A kanyar sík volt, de nem lehetett belátni, hogy milyen a talaj. Sokadjára mentem át azon a kanyaron ugyanazon az útvonalon. Ha fél méterrel arrébb próbálsz kanyarodni, akkor biztosan lecsúszol az útról. Az autó közepével mentünk át a sziklán, majd szinte az égbe lettünk kilőve. Ilyen tempónál ilyen szűk úton szinte semmit sem tudtunk tenni.” – mondta Hayden Paddon.
Ezen pedig az előtte és az utána látszik.

Érdemes elolvasni

Győzelemmel kezdte az évet Mads Ostberg

mihalyi.csaba

Meeke BDA Forddal térhet vissza

mihalyi.csaba

Loeb: Mindig helyesen kell dönteni

Hund Gábor