WRC

Paddon: Nem lehetett így vége

Hayden Paddon elárulta, nem hagyhatta, hogy a finn tesztbaleset véget vessen az M-Sporttal folytatott tárgyalásának.

 
Hayden Paddon eredetileg Finnországban tért volna a WRC mezőnybe, azonban a verseny előtti teszten hatalmasat esett egy szikla miatt. A rosszul sikerült teszt után azonnal hazament és próbált további anyagi támogatást szerezni, Az új-zélandi versenyző folytatta a tárgyalást Malcolm Wilson csapatával aminek eredményeképpen Walesben az új R5-ös Forddal, majd Ausztráliában a Ford WRC-vel állhat rajthoz.
 
“Nem hagyhattam, hogy a tesztbaleset meggátolja a visszatérésem a WRC mezőnybe.
Azonnal haza mentem és további anyagi támogatásért dolgoztam.
Még egy kis feladatunk van, de Ausztráliában biztosan WRC-vel indulunk. A verseny előtt Spanyolországban fogom kipróbálni az autót, és ezúttal tesztautóval tudunk dolgozni.” – mondta Hayden Paddon.
 
Az új-zélandi versenyző Walesben, az R5-ös Forddal csak saját feladatára fog koncentrálni.
 
“Walesben csak a saját feladataimra fogok koncentrálni, próbálok visszarázódni a versenyzéshez. Nem fog érdekelni, hogy miként állunk, csak a saját feladatunkra figyelek. Ugyanez lesz igaz Ausztráliára is. Wales egy bónusz lehetőség volt, amit az M-Sport ajánlott fel, nekünk pedig tetszett a dolog, így többet tudok vezetni és a csapatot is megismerem verseny közben. Wales előtt az R5-ös autót is kipróbáljuk, ami egyben tanulás is lesz, de a mérnökök is új tapasztalatokat tudnak szerezni.” – mondta Paddon.
 
A fiatal versenyző szerint Ausztráliában akár az első ötben is végezhet.
 
“12 hónap után fogok ismét WRC-be ülni, tehát biztosan nehéz verseny lesz, de szeretném az első öt helyet megcélozni. 2014 óta folyamatosan tudtunk Ausztráliában javulni, előbb hatodik, majd ötödik, negyedik, harmadik, majd tavaly második helyen zártunk. Onnan pedig csak egy jobb hely van!” – tette hozzá Hayden Paddon.

Érdemes elolvasni

Kárpótolja Latvalát a Toyota

Hund Gábor

Grönholm: Ez a győzelem több versenyt jelenthet Huttunennek

Hund Gábor

Rovanperä: Jó lenne egy hármas finn győzelem a Finn Rallyn

Hund Gábor