Gokart Sajtóanyag

Parádésan debütált Vida Benedek

Pole-pozícióval és a szuperdöntő győzelmével mutatkozott be Vida Benedek a SeniorMax kategóriában, a Central European Rotax Max Challenge (CEE) Bónusz Kupáján, Kecskeméten. A hétvége összesített eredménye alapján pedig az első helyezettel pontazonossággal lett második. 

„Nagyon komoly verseny volt, nagyon sok gratulációt kaptunk, amit ezúton is szeretnék megköszönni – mondta Vida Zoltán, Beni édesapja, mentora és egyben szerelője.

Vida Benedek, Central European Rotax Max Challenge, Kecskemét, 2021. március 14.

Pénteken egész nap küzdöttünk a technikával, egy másodperccel voltunk elmaradva, és a gokart is nagyon furcsán viselkedett. Amikor motort cseréltünk, azonnal javult nyolc tizedet a köridőnk. 

Szombaton a sorsolt motorral már az élmezőnyben voltunk. Vasárnap leesett az eső. Beni megnyerte a warm upot és az időmérőt is. 

Az elődöntő rajtja előtt nem indult be a gokartja. A többiek már a felvezető körön voltak, de ő még mindig próbálkozott. Végül beindult, de akkor már nem foglalhatta el a pole-pozíciót, a mezőny végéről kellett rajtolnia. Innen a harmadik helyre jött fel.  Már ez a futam is fantasztikus volt.

Vida Benedek, Central European Rotax Max Challenge, Kecskemét, 2021. március 14.

A döntőben a harmadik helyről rajtolt, de a célegyenes végén már második volt, itt is futott célba.

A szuperdöntő hozta a legélesebb meccset Beni és Kovács Zsombor között. Nagyon keményen, de sportszerűen vívtak. Többször összeértek és füstölt a gumijuk. Végül Beni nyert.

A hétvége összesítettjében ugyanannyi pontot szerzett, mint a győztes, de kevesebb jobb helyezéssel a második lett. Számunkra ez is óriási eredmény, hogy mindjárt az első SeniorMax futamon versenyben voltunk a legjobbakkal.

Én a pálya szélén vagy négy infarktust éltem át, de mint szerelő és mint apuka is nagyon büszke vagyok. Köszönjük mindenkinek, aki segített ennek az eredménynek az elérésében.“

Vida Benedek, Central European Rotax Max Challenge, Kecskemét, 2021. március 14.

Érdemes elolvasni

Rövid, de hasznos teszt

mihalyi.csaba

Árpádtető és Hetvehely miatt megyünk Orfűre

Vörös Gergely

Visszatér a 2019-es Historic Abszolút Bajnok

Vörös Gergely

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató

Kosár
  • Nincs termék a kosárban.