Gokart

Parádésan ment Hideg Ádám

Pályafutása legjobb eredményét érte el Hideg Ádám a Mini kategóriában az olasz WSK Super Master Series negyedik futamán, Adriában.

Az elődöntőben a második helyet szerezte meg, a döntőben nem volt szerencséje, a sora beragadt, visszaesett a tizedik helyre, ahonnan a hatodikra tornázta fel magát. Ezzel az eredménnyel a négyfutamos sorozat kilencedik helyén zárt.

Kilencnapos monstre rendezvénnyel indult újra a legerősebbnek tartott gokart sorozat, a WSK. A négyfutamos Super Master Series első két versenyét még februárban rendezték és a tervek szerint a márciusban fejezték volna be, amelyet azonban a vírus helyzet miatt módosítani kellett.

A harmadik és a negyedik futamra így június végén, július elején került sor. A rendezvény még az előző héten szombaton kezdődött egy három napos teszttel. Kedden és szerdán rendezték a harmadik forduló előfutamait, csütörtökön és pénteken pedig a negyedik futamét.

Szombaton volt a harmadik forduló döntője, míg vasárnap a negyediké.

Hideg Ádámnak a negyedik forduló selejtezői sikerültek jobban, ahol a 7. helyen jutott tovább.

Az A elődöntőben nagyon jól rajtol, egy körre még az élre is állt, ám csapatvezetője és egyben édesapja, Hideg Krisztián jelzésére nem csatázott az őt támadó csapattársával és másodiknak futott be.

A döntőben sajnos az ő sora beragadt, visszaesett a tizedik helyre, ahonnan a hatodikra tudott előrelépni, amivel pályafutása legjobb WSK eredményét érte el. A Super Master Series négy futamos bajnokságában pedig kilencedik lett.

„Nagyon jól zárult a hét – mondta Hideg Krisztián. – Az előfutamok során Ádámnak is kicsit év eleji volt a formája és a csapat is hibázott. Voltak olyan futamaink, ahol motorunk nem volt versenyképes.

Ma azonban minden rendben volt. Az elődöntőben én jeleztem Ádámnak, hogy engedje el Rene Lammers (az egykori Forma–1-es pilóta, Le Mans-i győztes Jan Lammers fiát), mert nagyon jött rájuk egy boly és nem volt értelme csatázni. Az utolsó körben Ádám megpróbált előzni, de Rene kivédekezte, így második lett.

A döntőben az egyik előle rajtoló motorja nem akart beindulni és az egész sor megtorpant, akkor visszaesett a tizedik helyre, ahonnan a hatodikra jött fel. Ha ez nincs, akár dobogóra is állhatott volna, de a gokartversenyzés ilyen.

Nagyon örülünk, főleg ennek a vasárnapi eredménynek. A WSK-ban általában az első tízbe is komoly rang bekerülni. Ádám pedig az eredménytől függetlenül is nagyon jól versenyzett. Büszke apuka vagyok!“

WSK Super Master Series – 4. forduló Adria (2020. július 2–5.) Hideg Ádám eredményei

Mini döntő: 6.
Mini A elődöntő: 2.
Mini előfutamok összesített: 7.
Mini AD előfutam: 7.
Mini AC előfutam: 6.
Mini AB előfutam: 3.
Mini AE előfutam: 4.
Mini időmérő összesített: 6.
Mini időmérő futam: 2.
Mini résztvevők: 60

Érdemes elolvasni

MHH Kart Team: Menya ötödik az International Trophyn

mihalyi.csaba

Dobogóra állhatott Vida Benedek a Le Mans-ban rendezett nemzetközi gokarttornán

Hund Gábor

Vida Beni legnagyobb kihívása Le Mans-ban

mihalyi.csaba

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató

Cart
  • No products in the cart.