WRC

Penasse: Nem változtatjuk meg az Ypres Rally jellegét

Az Ypres Rally szervezője, Alain Penasse kijelentette, hogy nem lesz megakadályozva a kanyarlevágás a novemberi WRC futamon, mely a verseny fő jellemzőse.

 
A rally versenyek nagy részén általában megakadályozzák különböző tárgyak, terelők alkalmazásával, hogy a versenyzők túlságosan ne tudják levágni a kanyarokat. Ez azonban biztosan nem történik meg az Ypres Rallyn.
 
“Ha minden kanyarban szeretnénk megakadályozni a levágást, akkor az hihetetlenül sok plusz munkát jelentene, mert annyi az olyan kanyar, amit le lehet vágni. – mondta Alain Penasse főszervező. Ennek a versenynek a jellegzetessége éppen a kanyarlevágás. Nem gondolkozunk azon, hogy ezt megakadályozzuk. Ráadásul, ha valami elemeket tennék a kanyarokba, akkor azt, ha valaki eltalálja, akkor könnyen nézők közé repülhet.”
 
Penasse ugyanakkor nem hiszi, hogy ez előnyt jelentene Elfyn Evansnek, aki elsőként fog rajtolni az első napon.
 
“A versenyünk novemberben lesz, amikor sok gazda dolgozik a földeken azokon az utakon mozogva, melyeket használni fogunk. Elképzelhető, hogy kevésbé lesz koszos a pálya az első autónak, mint a többieknek, de egészen biztos, hogy neki sem lesz tiszta.”
 
Az Ypres Rallyt november 19-22 között rendezik.

Érdemes elolvasni

Törölték az Ypres Rallyt

Hund Gábor

Újra lehet Citroen WRC a vb-n

Hund Gábor

Ma dőlhet el az Ypres Rally sorsa

Hund Gábor

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató