Dakar

Peterhansel: Ugyanolyan, mint 30 éve az első

Stéphane Peterhansel idén 14. alkalommal nyerte a Dakart, éppen első győzelmének 30. évfordulóján. Mr. Dakar szerint a mostani győzelem is ugyanolyan érzelmes, mint a 30 évvel ezelőtti.

 
“A 14. győzelem is ugyanolyan érzelmeket hoz elő, mint az első. – mondta Stéphane Peterhansel. Egy Dakart megnyerni mindig nehéz, nem lehet egyik sikerre sem mondani, hogy könnyű. Kívülről talán könnyűnek tűnt, de nem volt egyszerű kezelni azt a kis előnyt, ami Nasserrel szemben volt. Mindennap úgy érzetük, hogy mindent elveszíthetünk, de végül sikerült nagyon jó munkát végezni Edouard Boulangerrel, akinek ez volt az első versenye navigátorként. Nagyszerű munkát végzett az autóban, egyszer sem hibázott és mindig nyugodt tudott maradni. Nagyszerű tulajdonságokkal rendelkezik, ami képessé teszi, hogy a legjobb navigátorok közé kerüljön. Közös a múltunk, mert ő is motorozott, egyszer indult a Dakaron is.Nagyszerű érzés ez a győzelem, 14 győzelem 3 kontinensen, és most éppen a 30. évfordulón. Talán a tapasztalat és nyugalom megőrzése segített a siker elérésében. Mi nem hibáztunk, de Nasser Al Attiyah többet is. Az első hiba a részéről a prológ megnyerése volt. A győzelmek közül az elsőt emelném ki, mert sokat álmodtam róla, a többi csak bónusz.”
 
Stéphane Peterhansel sorozatban második Dakarját nyerte a Mininek, miután 13:51 perces előnnyel a toyotás Nasser Al Attiyah előtt zárt.

Érdemes elolvasni

Elképesztő baleset történt a Dakaron

Hund Gábor

Al Attiyah: Nem igazságosak a szabályok

Hund Gábor

Hármas Kamaz siker, Fazekas végleg kiesett

Hund Gábor

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató