Pethő István: Cél a dobogó

Már csak pár nap és ismét felbőgnek a motorok, ezúttal a Nyíregyháza Rallye alkalmából. Komoly évzáró versenynek nézünk elébe, ahol a magyar rallye színe-java képviseli magát, hiszen ORB (ORC), Historic, és a Rallye2 verseny is egyben.

Ezen alkalomból a Pethő (Tyutyu) István – Holecz László páros is leporolta a VFTS-t, és készen állnak egy igazán komoly bevetésre!

 

Szia Tyutyu, ha jól tudom a Salgó volt az utolsó Rallye2 verseny, ahol rajthoz álltatok. Mi történt veletek azóta?

– Sziasztok! Igen, az utolsó “éles” bevetésünk az a Salgó volt. Utána voltunk még az SRT Laktanya Szlalomon csapatni, a nagy revízió előtt szerettük volna, ha kijön az autó összes hibája. Ez sikerült is, mert a diffi megadta magát a végére.


Az autón történt valami fejlesztés?

– Igen, kapott egy lámpasort! 😀 Komolyra fordítva a szót, fejlesztés igazából nem történt. A revízió alkalmával az ilyenkor szokásos dolgokat cseréltük és ellenőriztük. Hajtáslánc, váltó, stb. Nagy “fejlesztéssel” nem készülünk a hétvégére – volt több elképzelés is – de inkább elvetettük őket. Most fontosabb, hogy a technika stabilan működjön, és célba érjünk!


Sikerült felkészülni a Nyíregyháza Rallye-ra?

– A pályák az utolsó pillanatig titkosak voltak, így belső felvételeket sem tudtam nézni. Holnap fogják a motort és a futóművet beállítani (2 nappal a verseny előtt). A srácokkal közösen építjük az autót, nem nagyon van időnk és lehetőségünk tesztelni. Mindig mondjuk, hogy “na majd erre a versenyre tényleg úgy fogunk készülni, ahogy a nagy könyven meg van írva” de valahogy sosem úgy alakul. Hogy most sikerült-e felkészülnünk? Az majd a hétvégén kiderül!


A szombati napotok elég hosszú lesz, 9 gyorsasági szakasz vár rátok. Ismerős a zempléni környék vagy újdonság lesz számotokra?

– Igen! Az biztos, hogy nagyon hosszú napok állnak előttünk! Ráadásul még nem igazán versenyeztem sötétben (talán egyszer egy Szilveszter Rallye-n) de már nagyon várom! A Salgótarján és a Pécs környéki szakaszokat mondhatni ismerem, ellenben a Zemplén teljesen új lesz számomra, nem mentem még ezeken a gyorsokon!


Hogy álltok a bajnokságban jelenleg?

– A Lada kupában az 5. helyen, abszolútban pedig a 11. helyen állunk.


Milyen eredménnyel lennél elégedett a hétvégén?

– Nagyon szeretnék a dobogón végezni! Szeretnék egy igazán jót kocsizni. Nem a bajnokság és a pontok miatt, inkább önmagamnak szeretném bebizonyítani, hogy tudok igazán gyors lenni!

 

Tyutyu, köszönöm szépen a beszélgetést, és sok sikert nektek a hétvégére!

– Én is köszönöm! Igyekszünk mindent beleadni, és bízunk benne, hogy összejön a dobogó!

 

Reklámpartnereink segítségét köszönjük!

Keresés

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Közelgő események

 • szo
  24
  nov
  2018

  WRX: Dél-Afrika

 • vas
  25
  nov
  2018

  F1: Abu Dhabi Nagydíj

 • vas
  09
  dec
  2018

  Mikulás Rally