Rally Rallycross WRC

Petter Solberg visszavonul

A rali és ralikrossz világbajnok Petter Solberg bejelentette, hogy abbahagyja az élversenyzői karrierjét. A norvég versenyző 2003-ban rali, míg 2014-ben és 2015-ben ralikrossz világbajnok lett.

Petter Solberg bejelentette, hogy befejezi élversenyzői karrierjét, bár továbbra is elindul néhány versenyen, azonban pályafutása negyedik világbajnoki címét már nem akarja megszerezni.

A norvég versenyző 20 éven át vezetett a legmagasabb szintű sorozatokban.

Petter Solberg tulajdonosa a PSRX Svéd Volkswagen csapatnak, mely idén szünetelteti WRX programját, de segítette a Volkswagen R5-ös autójának fejlesztését is, amit a tavalyi Spanyol Ralin Eric Camilli mellett először vezethetett.

“20 évet eltöltöttem a sportban és ez már éppen elég hosszú idő, ahhoz, hogy bejelentsem visszavonulásom. Azt azonban már most tudom, hogy nem véglegesen akasztom szögre a bukósisakot. A magas színvonalú versenyeken továbbra is elindulok, ilyen lehet a Svéd Rali is, de részt vállalok promociós rendezvényeken is. Vezetni és versenyezni még mindig szeretek, ezért nem fejezem be végleg, de újabb bajnoki címért már nem fogok harcolni.” – Mondta Petter Solberg.

 

A norvég versenyző legközelebb a júliusi Goodwood Fesztiválon, majd szeptemberben a legnagyobb norvég hegyiversenyen, és a Gymkhana Grid eseményen is elindul.

“Jelenleg három versenyen biztosan elindulok, de ez még több is lesz. A Goodwood Fesztiválon Phil Mills-el indulok, amit mindketten hazai versenynek tekintünk, hiszen Cumbriában kötöttem az első profi szerződésem Malcolm Wilsonnal és az M-Sporttal, amiért nagyon hálás vagyok. úgy érzem, mintha tegnap lett volna, amikor Colin McRae nagyon sok kérdést tett fel nekem, amikor a Fordhoz igazoltam, pedig már 1999-ben volt. Később pedig ott volt a Subaru és a Prodrive, akikkel nagyszerű sikereket éltünk át, ahogy az M-Sporttal is.Ezek az emberek a családom részeivé váltak. Nagyon sok emlékem van Nagy-Britanniából is. A Brit Ralin vezettem először WRC-t, majd ott szereztem meg a rali világbajnoki címemet is. Sikerült később megnyernem a Lydden Hill-i WRX versenyt is 2017-ben. Ezeket az emlékeket soha sem fogom elfelejteni.” – mondta Petter Solberg.

Érdemes elolvasni

A 2021-es Toyota közel van a mostanihoz

Hund Gábor

Mi várható nálad? 50. rész – Csucsu

Hund Gábor

Breen indul a Finn Rallyn

Hund Gábor