ORB ORC Sajtóanyag

Pozitív irányba dől a PSZA-nál a mérleg

Két versenyzőjével jutott el az I. Therwoolin Boldogkő Rally céljáig a PSZA Motorsport csapata. Az ORC 12-es kategóriájában a Helembai “Csikar” Zsolt – Szebenszki Csaba második helyen ért célba, míg az egyedi rajtengedéllyel indulók között szintén második lett a Kulcsár Balázs – Holecz László duó.

A csapat harmadik versenyző párosa, a Berta László – Császár László duó sajnos az első gyorsasági szakaszon egy anyagfáradásos hiba miatt kiállni kényszerült.

„Három autóval álltunk neki a szezon első futamának, amit már nagyon vártunk. Sajnos az egyik autónkat nagyon gyorsan el is veszítettük, pedig Berta László nagyon készült a versenyre. Értetlenül állunk a dolog előtt, a kuplungtárcsa közepe szakadt ki úgy, hogy vadonatúj alkatrész volt. Rengeteg munkánk volt a felkészülésben és az autónk is ütőképes a kategóriában, ezért is nagyon sajnáljuk, ami történt” – kezdte a beszélgetést Szabó Árpád, a PSZA Motorsport koordinátora.

Az egyik szemük sír a kiesés miatt, a másik nevet, hiszen a másik két párosuk kategória második helyen zárt. Helembai Zsolt is a P12-es kategóriában indult, így jó kis harc lehetett volna csapaton belül.

„Zsoltiék jártak mindenfelé, volt pár kalandjuk, de ennek ellenére jó szájízzel zárták a versenyt. A tavalyi évhez képest ez egy pozitív hétvége volt a számukra” – folytatta Árpi.

Kulcsár Balázsék egyedi rajtengedéllyel vettek részt a versenyen. Ők a Mitropa Kupát tervezték az idei évre, ám a Covid-19 járvány miatt még most nem tudtak részt venni külföldi versenyen, ezért döntöttek úgy, hogy a Boldogkő Rallyn próbálnak szerencsét.

„Balázsnak elsőre nagy falat volt a verseny, hiszen sprintből érkezett. Ennek ellenére jól érezték magukat, a kategória második hely csak hab a tortán. Remélik, hamarosan lehet menni külföldre versenyezni” – zárta a beszélgetést Szabó Árpád.

Köszönjük a támogatóinknak!

 

Sári Péter

Érdemes elolvasni

Szerény kezdés

Hund Gábor

Levi ismét dobogón

mihalyi.csaba

Menya megmutatta a tempóját

mihalyi.csaba

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató

Kosár
  • Nincs termék a kosárban.