Presztízskérdés!

Az idei év legnépesebb R5-ös mezőnye gyűlik össze Veszprémben, a Mikulás Rallye-n, ahol természetesen a hazai pályán autózó Osváth Péter és Nemes Csaba is rajthoz áll a Skoda Fabiával.

„A Mikulás Rallye presztízskérdés mindenki számára!” Vág rögtön a közepébe a balatonfüredi pilóta.

„Nem szeretnék esélylatolgatásba bocsátkozni, mert a mi oldalunkról nézve egyik nap még jól festett a nevezési lista, mert kevesebb volt a nagyágyú, de most már közel 20 R5-ös autó szerepel a rajtlistán, tehát idén is nagyon erős mezőny lesz a Mikulás Rallye-n. Mi is ott leszünk, megyünk, és majd meglátjuk, hogy mire leszünk képesek. Mindig azon gondolkozok, hogy mi kell ahhoz, hogy ne csak egyszer-egyszer tudjunk ott lenni az első ötben, hanem folyamatosan, versenyről-versenyre, szakaszról-szakaszra képesek legyünk magas szinten teljesíteni. Szerintem az egy nagy szó, ha valaki ma a Magyar Bajnokságban az első ötben tud autózni, akik pedig az első háromban vannak, azokat nyugodtan nevezhetjük top pilótáknak. Ha jól érzi magát az ember, mert R5-ös autóval versenyezhet az egy dolog, de én akkor lennék elégedett, ha folyamatosan az első ötben tudnék autózni. Sőt, megfordítom a dolgot, ha az első ötben lennénk, akkor tudnám, hogy gyorsan megyünk!”

Az idei futam kicsit más lesz Osi számára, mert könnyen megeshet, hogy ez lesz az utolsó alkalom, amikor Nemes Csaba diktálja neki az itinert.

„A Mikulás Ralikon egyébként 1999-óta veszek részt. Volt olyan év, amikor csak előfutottunk Zsigulival és autóztattam a barátokat, illetve a támogatókat. 2004-ben pedig egy kölcsön kereklámpással meccseltem Matics Misivel, aki akkor a tréningautójával állt rajthoz. Az akkor még teljesen más volt, tényleg csak levezettünk az év végén, élveztük, hogy mehetünk és szaladtunk egy jóízűt. Nyilván most is azt szeretném, ha jó eredményeink lennének, a magam megnyugtatása végett is. Nemes Csabinak is az a véleménye, hogy kellene mennünk még egy évet. A feltételes mód pedig azért indokolt, mert Csabi az idei év végén visszavonul, vagyis a Mikulás Rallye lesz az utolsó közös versenyünk. Megértem őt is, mert rengeteg dolga van, de mi ebben nőttünk fel, ezt csináltuk világéletünkben, ezért ha tényleg befejezi, hiányozni fog mellőlem. Bízom benne, hogy jól sikerül az idei Mikulás Rallye és akkor meg tudom győzni, hogy egy évet még húzzon le mellettem!”

 

Közelgő események

 • vas
  24
  Már
  2019

  Rallye3: Lyukóbánya-Parasznya

 • csü
  28
  Már
  2019

  WRC: Korzika Rali

 • vas
  31
  Már
  2019

  F1: Bahrein