Rally 3

Próbálnak gyorsabbak lenni, és még egy kicsit jobban nyomni

Az idei első Rally3-as versenyüket teljesítették a Borza testvérek, a Domaháza és Zabar útvonalon megrendezett Integra Group Ralin.

Az idei évre elkészült, új fejlesztésű motorral vágtak neki a futamnak. Sokat sajnos nem sikerült tesztelniük a kocsival, így úgy indultak neki a hétvégének, hogy a versenyen előjövő kisebb problémákat tudják majd orvosolni. Szerencsére az apróbb hibákon kívül nem is volt semmi az autóval, így sikeresen célba értek.

Az első interjút készítjük veled az oldalunkra, pedig már nem ma kezdted a versenyzést. Egy pár mondatban mesélnél az elmúlt évekről?

– Igen, nem nagyon voltunk címlapon. Az elmúlt években próbáltunk tapasztalatot szerezni Rally2-es versenyeken, előfutóként. Előtte pedig MARB versenyeken indultunk, egy A-s kocsival mentünk, amit már a tavalyi évre eléggé megszoktunk és kezdtünk vele elég jól autózni. Nagy álmunk volt egy P12-es kocsit építeni, így nagy nehézségek árán az idei évre összeállt.

Milyen tervekkel érkeztetek a Domaháza és Zabar között rendezett Rally3-as versenyre?

– Domaházán már a P12-es kategóriában, egy új építésű 1.6-os weberes motorral indultunk. Legfőbb célunk az volt, hogy kipróbáljuk a kocsit, viszont a jó helyezés is fontos szempont volt a számunkra.

Kalandos versenyetek volt. Váltakozó időjárás, előttetek balesetező versenyző…

– Sajnos nem éppen úgy alakult a hétvége, ahogy szerettük volna. Az első gyorson még annyira nem csüggedtünk, habár a szakasz utolsó részénél a váltókarunk felmondta a szolgálatot, de így sem volt annyi lemaradásunk a többiekhez képest. A második gyors sem a terveink szerint alakult, mivel meg kellett állnunk az előttünk lévő autó balesete miatt. Aztán következett egy etap, majd az eső. Az esőben, a völgyben semmi tapadás nem volt a gumiknál, így a nézőknek próbáltunk autózni. Talán az utolsó gyors volt, aminek minden kilométerét élveztük. A pálya tempós részén jól haladtunk, a visszafordítóknál, még ha csúsztatva is, de jó időt mentünk. Navigátorom, egyben a testvérem nagyon sokat támogatott, hogy ne eszetlenül menjek a csúszós, padkás részeken. Teljesen meg voltam vele elégedve, mint mindig.

Milyen tervek vannak a ralizással kapcsolatban az idei évre?

– Ha az anyagiak engedik, szeretnék minél több Rally3-as versenyen elindulni, Miskolc, Eger, Nyíregyháza tervben vannak. Remélem egyre gyorsabbak leszünk és sikerül jó helyezést elérnünk. Szeretném elsősorban megköszönni a támogatást feleségemnek, Weller Szilviának, édesapámnak, Borza Gyula, (Gyusza) édesanyukámnak, tesómnak, ifj. Borza Gyula a sok támogatást és barátnőjének, Béres Andreának. A szervizben való segítséget pedig Kozik Györgynek.

Forrás és fotó: Sipos Attila, RallyFeeling.hu

Érdemes elolvasni

Mi a terv? Zákányi János

Vörös Gergely

Mi a terv? Seben János

Hund Gábor

Mi a terv? Kaveczki Jenő

Hund Gábor

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató