Próbálunk kozmetikázni az eredményünkön

Bár számukra már nincs tétje a nyolcadik futamnak, az Osváth Péter – Nemes Csaba kettős mégis rajthoz áll a szezonzáró Nyíregyháza Rallye-n.

Az utolsó verseny a 2000-es évek Zemplén ralijainak a szakaszain zajlik majd, ami egy kis változatosságot jelent az elmúlt években megszokottakhoz képest.

„Hosszú futam lesz, sok kilométerrel. Várjuk a Nyíregyháza Rallye-t, készülünk, de most nem csináljuk akkora elánnal, mint eddig, mert számunkra már nincs tétje a futamnak. A bajnokságban a pozíciónk biztosnak tűnik, a kilencedik helynél nagyjából sem előrébb, sem hátrébb nem tudunk már végezni.  A Mecsekben picit közelebb tudtunk férkőzni az elejéhez és jót vívtunk az ötödik-hatodik-hetedik helyért, ezzel most is kiegyeznék, vagy akár úgyis fogalmazhatnék, hogy próbálunk még kozmetikázni egy kicsit az eredményünkön, de hogy ez mire lesz elég, az majd a végelszámoláskor kiderül.”

A balatonfüredi pilótának vannak kellemes emlékei Zemplén környéki szakaszokról.

„A pályák jók, tempós gyorsokról beszélünk, de az utak minőségét tekintve vannak bennem kérdőjelek, mert régen jártunk arra legutóbb. 2009-ben, Botka Dáviddal meccseltünk az N csoportban és végül másodikak lettünk, viszont Hadik Andrist akkor sikerült magunk mögé utasítanunk. Ezt az eredményt most rögtön borítékolnám, de félretéve a tréfát, ha az akkori abszolút ötödik helyet sikerülne megismételnünk, az várakozáson felüli eredmény lenne számunkra. Tesztelni nem fogunk a futam előtt, ami viszont egy komoly előrelépést jelent az eddigiekhez képest, hogy végre sikerült megoldanunk azt a differenciálmű problémát, ami a Szombathely Rallye-tól végigkísért minket. Remélem, ezt a hibát letudtuk egyszer, s mindenkorra és ennek köszönhetően vezethetőbbé válik a Fabia. Nagyon remélem, hogy végre azt csinálja majd a Skoda a kanyarokban, amit én szeretnék. Mindig a diffivel volt baj, ami rettenetesen megkeserítette a versenyzésünket, de ennek most vége, az autó rendben van, úgyhogy részünkről jöhet a futam.”

Közelgő események

 • pén
  19
  Júl
  2019

  ERC: Róma Rali

 • vas
  28
  Júl
  2019

  F1: Németország

 • csü
  01
  aug
  2019

  WRC: Finn Rali