Rafael Tamás: Tanuló év a Porschéval

Rafael Tamás és Vadász Sándor az idei évet egy nagyszerű Porsche 997 GT3-mas autóval tervezte, amivel négy ORB versenyen és a Baranya Kupán vett részt. Sajnos a szezon a vártnál hamarabb ért véget az ózdi baleset miatt.

„Az idei évet a BMW E82 után egy Porsche 997 GT-3-mal terveztük végig csinálni. Mivel az autó új volt számunkra, így nagy terveink nem voltak, szerettem volna a legtöbb kilométert menni.” – kezdte a Rally Cafénak adott interjút Rafael Tamás.

Az autóban tavaly után ismét Vadász Sándor foglalta el a navigátori széket és együtt igyekeztek megismerni a Porschét.

„Az autóban jó volt az összhang, Sanyival jól megértjük egymást a versenyeken, és az életben is. Már régóta megyünk együtt. A Porschét egyre jobban kiismertük az év során, nyilván a jó minőségű utat jobban szereti, ez sokszor kiderült! Nagyon jó, és megbízható autó! Az év végi kategória bajnoki címnek azonban nem sok sportértéke van, mivel egyedül mentem a 4-es kategóriában.” – mondta Tamás.

Rafael Tamásnak az Ózd Rali igazán emlékezetes marad az idei évből, az eleje a jó tempó, a vége pedig a sajnálatos baleset miatt.

„Az Ózd-Salgó Rali eleje jó volt nagyon, elégedettek voltunk a tempónkkal és nagyon tetszettek a pályák is. Később sajnos hibáztunk, borultunk és a baleset után a szezon véget is ért számunkra. Szerencsére személyi sérülés nem történt, de az autó alaposan összetört. Az év hátralévő része már munkával telik számunkra, és próbálunk felkészülni a jövő évre, hogy újult erővel támadhassunk. Köszönöm a munkát a csapatunknak, a Rigó Motorsportnak, illetve a Berényi Racingnek is, hogy elvisel minket!” – zárta Tamás.

 

 

Fotó: Peták Tibor

Közelgő események

 • vas
  24
  Már
  2019

  Rallye3: Lyukóbánya-Parasznya

 • csü
  28
  Már
  2019

  WRC: Korzika Rali

 • vas
  31
  Már
  2019

  F1: Bahrein