F1

Raikkönen: Ez katasztrófa!

Kimi Raikkönen szerint csapatának a 2020-as Magyar Nagydíjon nyújtott teljesítménye egyszerűen katasztrófa volt, és főként a kvalifikációkon kell jelentősen javulnia.

 
Az Alfa Romeo messze elmaradt a többi csapat szintjétől és a leglassabb csapat volt a Magyar Nagydíj kvalifikációján, Kimi Raikkönen a 20., Antonio Giovinazzi a 19. helyet szerezte meg.
 
A verseny sem alakult túl fényesen, a 2007-es világbajnok a 15., míg olasz csapattársa a 17. helyen zárt. Az Alfa Romeo a konstruktőrök között a 9. helyen áll, Giovinazzi két pontjának köszönhetően, míg Raikkönen még nem szerzett pontot.
 
“Ez egyszerűen katasztrófa volt. – mondta Kimi Raikkönen a Magyar Nagydíj után. A probléma megoldása egyszerű: gyorsabbá kell tenni az autót. Versenyünk már a kvalifikáción eldőlt, mindent megtettünk, de pontszerzésre esélyünk sem volt. Nagyon sokat kell az időmérőkön javulnunk. A Silverstone előtti egy hétben meg kell értenünk, hogy mi okozza a lassúságot. Keményen kell a szünetben dolgoznunk és muszáj javulnunk a következő három versenyen.”
Fotó: Getty Images

Érdemes elolvasni

Ma ünnepelné a születésnapját Niki Lauda

Vörös Gergely

Alonsora műtét vár kerékpár balesete után

Hund Gábor

Már nem munkanélküli Hamilton!

Hund Gábor

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató