WRC

Räikkönen WRC-vel indulna

Kimi Räikkönen Barcelonában egy interjú során megemlítette, hogy folyamatosan figyelemmel kíséri a rally vb-t és egy új WRC-t szívesen ki is próbálna.

Kimi Räikkönen 2010-ben és 2011-ben versenyzett a vb-n a Citroën akkori második csapatával, ahol Sébastien Ogier volt a csapattársa, 2012-től azonban visszatért az F1-be, ahol elképzelhető, hogy az idei lesz az utolsó szezonja. A 2007-es F1-es világbajnok azonban a Forma–1 mellett folyamatosan figyelemmel kíséri a vb alakulását is.
 
“Amikor időm engedi figyelem a WRC-ben történteket, bár az időből állok a legrosszabbul – mondta Kimi Räikkönen. – Van otthon egy Fiat Grande Punto S2000-es autóm, amivel első rallymon indultam, de azt sincs időm vezetni. Télen tudnék vele szórakozni, de akkor meg az időjárás nem a legjobb. Nagyszerű lenne kipróbálni egy új WRC-t is, biztosan nagyon szórakoztató vezetni. Néhány versenyen elindulnék vele. Ezen azonban nem sokat tudok gondolkodni, mert folyamatosan van valami dolgom.”
 
Räikkönen szerint az idei WRC-szezon még úgy is nagyon izgalmasan alakulhat, hogy a Citroën már kiszállt a sorozatból.
 
“Biztosan nagyon jó WRC szezon lesz idén is, mert sok jó versenyző van, akik képesek nyerni. Kalle Rovanperä szereplése eddig teljesen lenyűgözött, alig van tapasztalata WRC-vel, mégis képes hiba nélkül vezetni. Izgalmas lesz az idei szezon, még úgy is, hogy egy csapat kiszállt.”
 
Az interjú végén megkérdezték Räikkönent, hogy visszatér-e a WRC-be az F1 után.
 
“Jelenleg ezzel a kérdéssel nem foglalkozok, mert van éppen elég más dolgom is” – hangzott a válasz.

Érdemes elolvasni

Tanak szárnyalt az első napon

Hund Gábor

4 kérdés – 4 válasz: Mads Östberg

Hund Gábor

Tanaké az első szakasz, Hyundai 1-2

Hund Gábor

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató