Magazin Rally 3

Rally 3: Bajnoki cím a tanulóévben

Az idén teljesítette első teljes szezonját Kerék Norbert és Schrey Róbert a rally 3-ban, amelynek a végén a déli régió kategória bajnoki címét ünnepelhették a Suzuki Swifttel, amivel további két dobogós helyezést szerezték.

Részlet a Rally Café 2019. december számában megjelent cikkből

Az oroszlányi Kerék Norbert már korán megismerkedett az autósporttal, köszönhetően a Budapest és Esztergom Raliknak, amelyek folyamatosan ellátogattak Oroszlányba.

„Gyerekkoromban, az Oroszlány–Kőhányás, illetve Oroszlány–Pusztavám szakaszok folyamatosan szerepeltek az ORB versenyeinek, a Budapest Rallynak és Esztergom Rallynak a programjában – mesélte Kerék Norbert. — Mivel ezek nagyon közel vannak hozzánk, ezért apukámmal sokszor kimentünk versenyt nézni. Én ekkor még csak 5-6 éves voltam, de már ekkor elhatároztam, hogy autóversenyző leszek, ha megtehetem.”

Pár év múlva aztán teljesült is a gyerekkori álom és elkezdődhetett saját karrierje: „Az első versenyemre 2014-ben a Szilveszter Rallyn került sor, ahol egy Suzukival álltunk rajthoz. Mióta versenyzek, azóta folyamatosan Schrey Róberttel teszem, idén már az ötödik évünket teljesítettük.

2015-ben pedig a MARB nyugati régiójában indultunk három versenyen. A szezon menetébe beleszólt egy nagyobb betegség, ezért nem tudtunk több futamon indulni, de így is sikerült kategória harmadik helyen zárni az év végén.

A 2016-os évben csak egy versenyen, a Horváth Boci Emlékversenyen indultunk, ahol árokba estünk egy olyan helyen, ahol nem volt néző. Mire sikerült kijönni, a vizünk felforrt és emiatt ki kellett állnunk. A javítások miatt elfogyott a versenyzésre szánt pénz, ezért egészen a 2018-as Szilveszter Rallyig nem tudtunk versenyezni, a Hungaroringen viszont megnyertük a H2-es kategóriát.”

A teljes cikket elolvashatod a Rally Café 2019. decemberi számában, amit keress az újságárusoknál valamint a MOL, az OMV és Lukoil benzinkutakon.
Ha nem akarsz várni, azonnal elolvashatod a digitális Rally Caféban, amit itt találsz: http://www.dimag.hu/magazin/RallyCafe

Érdemes elolvasni

Best of OnBoard-Kálmánczi-Schmidt-Bakonya Rally-Gy4

Vörös Gergely

Amikor Tigiék beestek Bakonyán

Hund Gábor

A Rally3-as bajnok Janovich-Csáthy páros száguldása Bakonyán

Hund Gábor