Magazin Rally 3

Rally 3 családi vállalkozásban

Tarolt júniusban a rally3-as bajnokságban Geng Bence és Geng Ferenc, hiszen két egymást követő hétvégén a déli és az északi szezonnyitót is megnyerték Kisvaszaron valamit Domaházán. Az opeles versenyző mesélt pályafutásáról és idei sikereiről.

Részlet a Rally Café 2020. júliusi számában megjelent cikkből, amit keress az újságárusoknál valamint a MOL, az OMV és Lukoil benzinkutakon vagy vedd meg a digitális Rally Cafét itt.

„Édesapám a rally2-ben versenyzett a ’90-es években, így rajta keresztül fertőződtem meg benzingőzzel – mondta Geng Bence a kezdetekről. – 2000 környékén apu befejezte a versenyzést, de én továbbra is figyeltem a történéseket, főként nagy kedvencem Bútor Robi autózását.”

Geng Bence–Geng Ferenc, Opel Corsa

Csaknem tíz év telt el, mikor Bence elkezdte saját karrierjét.

„2010-ben vettünk egy Opel F Astrát, ami olyan volt, mint amilyenek a gyorsasági bajnokságban az Astra Kupában mentek. Ezt az autót készítettük fel FRT versenyekre, ahova édesapám nevezett be először, és junior kategóriában elkezdődött az én karrierem is.

Előfordult, hogy apuval egy autót használva indultunk ugyanazon a versenyen. FRT-n két évig igyekeztem tanulni, aztán másfél éven át az Országos Szlalom Bajnokságban vettem részt. Az első rallysprintemen 2013-ban indultam, a Rábaringen. Aztán még ugyanebben az évben rajthoz álltam a Szilveszter Rallyn is.

Geng Bence–Geng Ferenc, Opel Corsa

Ekkor már Opel Corsával mentem, amiben ellentétben az Astrával, már bukócső is volt. Navigátorom pedig a kezdetek óta az édesapám, Geng Ferenc, rajta kívül még nem ült más mellettem.”

Az első versenyzői évek csak a jó hangulatról szóltak, később azonban egyre jobb eredmények születettek.

A választ és a teljes interjút Rally Café 2020. júliusi számában olvashatod, amit keress az újságárusoknál valamint a MOL, az OMV és Lukoil benzinkutakon vagy vedd meg a digitális Rally Cafét itt.

Érdemes elolvasni

Mikulás Rally 2020 – Előnevezési listák

Hund Gábor

Velenczei Ádám: Mi kell a győzelemhez? – Megjelent a Rally Café novemberi száma

mihalyi.csaba

Amikor jó a hangulat egy Trabantban (videó)

Hund Gábor

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató