Rally Show Santa Domenica – 2018-ban már 9. alkalommal

Idén már kilencedik alkalommal kerül megrendezésre a horvát Rally Show Santa Domenica, mely az elmúlt években a legközkedveltebb murvás verseny lett Horvátországban és a régióban.

November 23-án a hagyománnyá vált RSSD Partyval kezdődik a rendezvény, melyre kivétel nélkül mindenkinek ingyenes a belépés, legyen az versenyző, szerelő, néző, vagy sajtómunkatárs.

Másnap, szombaton az Oresje-t partján kerül sor az adminisztratív ellenőrzésre, majd 14 órától a hivatalos teszt, a shakedown veszi kezdetét.
18 órától az Ante Starcevica téren kerül megrenedzésre a rajthelyek megválasztása, majd 18:30-tól ugyanitt kezdődik a rajtceremónia.

November 24-én vasárnap reggel 9 órakor elkezdődik az éles verseny, melyen maximálisan 90 páros állhat rajthoz. A négy szakaszt tartalmazó murvás versenyre nagyon gyorsan fogynak a helyek, így érdemes mináél előbb leadni a nevezést.

 

A rendezvény legeredményesebb versenyzője a 4-szer győztesként záró osztrák Beppo Harrach (2013-16), de kétszer Ivan Goran Cibej (2011-12), egyszer pedig Juraj Sebalj (2010), és Ranga Péter (2017) is tudott nyerni.

A Rally Show Santa Domenica bár rendkívül népszerű Magyarországon is, a szervezők néhány héttel ezelőtt ellátogattak a pécsi Mecsek Ralira, ahol a horvát rendezvényt népszerűsítették. Erről Martin Horvatic készített képeket.

 

A versennyel kapcsolatban a hivatalos oldalon lehet további információkat szerezni.

Közelgő események

 • pén
  19
  Júl
  2019

  ERC: Róma Rali

 • vas
  28
  Júl
  2019

  F1: Németország

 • csü
  01
  aug
  2019

  WRC: Finn Rali