Rally Café Magazin
Mitropa Rally

Klausz továbbra is hibátlan a Mitropa Kupában

Klausz Kristóf nyerte a Mitropa Kupa második versenyét, az osztrák Lavanttal Ralit, így megőrizte veretlenségét a sorozatban. A címvédő Fogasy Gergely harmadik helyen zárt.

Az osztrák Rali Bajnokság idei harmadik futama egyben a Mitropa Kupa második versenye is volt, és Klausz Kristóf a Rebenland Ralin aratott siker után ezúttal is a győzelem reményében állt rajthoz. A Korda Racing Skodájában azonban ezúttal Csányi Botond munkahelyi elfoglaltsága miatt Farnadi Ágnes olvasta az itinert.

Klausz az első szakaszon még második lett a szlovén Rok Turk és Blanka Kacin Hyundai-a mögött, azonban a második szakasztól az élre állt és helyét többet nem is adta át egy riválisának sem.

A fiatal versenyző végül 1:41 perc előnnyel szerezte meg idei második győzelmét, így megőrizve hibátlan teljesítményét.

A második helyet Rok Turk szerezte meg, aki a második szakaszon egy 20 másodperces büntetést is kapott.

A Mitropa harmadik helyén a sorozat címvédője, Fogasy Gergely és Berendi Dávid zárt Forddal, akik így javítottak Rebenland Ralin történt kiesésük után.

Ismét elindult, de műszaki hiba miatt most sem ért célba Lovász Pál és Kürti Tamás, akik a negyedik helyről kényszerültek kiállni a szombati első szakaszon a Hyundaijal.

A további magyar célba érők közül Kanyik Antal és Nyirfás Julianna a Mitropa 6. helyén zárt megelőzve Juhász Csabát és Juhász Zsoltot, László Martint és Bán Viktort, László Zoltánt és Begala Tamást, míg Kovács Zsolt és Kovács Gergő a 17. helyet szerezte meg.

Az osztrák bajnoki értékelésben ahogy a Rebenland Ralin, úgy most is Hermann Neubauer szerezte meg a győzelmet 40.8 másodperccel megelőzve a skodás Julian Wagnert és 43.5 másodperccel a címvédő fordos Niki Mayr-Melnhofot.
Mayr-Melnhof az első napon, pénteken még nagy küzdelmet vívott Neubauerrel, a szombati első szakaszon azonban defektet gyűjtött be, majd az utolsó szakaszon Julian Wagner még a 2. helyről is letaszította.

Eredmények

Fotó: Harald Illmer, www.ir7.at

Érdemes elolvasni

Az idei legjobb eredményük

Hund Gábor

Kovács Antal nyerte a Porec Rallyt

Hund Gábor

Magyar sikerek a Rally Legenden

Hund Gábor

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató