Rally Café Magazin
Rallycross

Szabó Krisztián világbajnoki negyedik helyezéssel kezdett

Abu Dhabiban megkezdődött az idei Ralikrossz Világbajnokság, ahol Szabó Krisztián a negyedik helyen zárt a döntőben, míg a győzelmet Kevin Hansen szerezte meg.

Az idei WRX szezonra minden gyártó elhagyta a sorozatot, miután a szervezők elcsúsztatták az elektromos technológia bevezetését, így alaposan átalakult a mezőny és főszerephez jutottak olyan versenyzők, akik a gyári csapatok jelenléte mellett nem biztos, hogy futamgyőzelemre pályázhattak volna.

Az Abu Dhabiban megrendezett nyitó futamon 17 versenyző indult, közöttük Mattias Ekström csapatában Szabó Krisztián.

A kétszeres S1600-os európa-bajnok az első napon még csak a 12. helyen állt, két előfutamban megszerzett 10. helyezés után, azonban szombaton egy második és egy hatodik időt követően a hatodik helyen került a legjobb 12-be.

Krisztián a második elődöntőben a harmadik helyen zárva jutott a döntőbe, ahol nagyszerű versenyzéssel a negyedik helyen zárt Kevin Hansen, Niclas Grönholm, Liam Doran mögött és Janis Baumanis és Timo Scheider előtt. A felügyelők a döntő után Niclas Grönholmot és Janis Baumanist is megbüntették, így mindketten egy helyet vesztettek.

A szokásosnál is több ütközést hozó verseny után a világbajnoki pontversenyt Kevin Hansen vezeti, míg Szabó Krisztián az ötödik.

A 10 futamos WRX szezon három hét múlva Barcelonában folytatódik.

Érdemes elolvasni

Turi és Csucsu is elődöntőig jutott

Hund Gábor

Csucsu döntős, Turi Tamás elődöntős Nyirádon

Hund Gábor

Bronzos siker Greinbachban

Hund Gábor

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató