Rally Sajtóanyag

Rallye eufória

A 2WD Kupa harmadik helyén fejezte be élete első Rallye1-es versenyét a Speed Technika Hondás párosa, a Határ Attila – Deák Henrietta duó.

A páros a csütörtöki napot egy rövidke teszttel kezdte, ahol Attila megismerkedhetett az új irodájával, majd az övállítás után egy keveset tudott is autózni a Hondával. A szombati Királdi első szakaszt várta nagyon, hiszen az a pálya a többihez képest lassabb, itt szerette volna igazán megismerni az autót, ám ez a szakasz rádiózási problémák miatt törölve lett.

„Nagyon nem örültem, hogy elmaradt az első lassabb Királdi szakasz, hiszen itt szerettem volna megismerni az autó viselkedését, nem pedig a következő két nagyon gyors pályán. Sajnos ezeken a szakaszokon az időkből látszott is, hogy nem mentem túl gyorsan” – kezdte a beszélgetést Határ Attila, majd hozzátette. „A második körre sokat javultak az idők, ám a lassító érintésből fakadó idő büntetés és a defektünk miatt, csak a 2WD Kupa negyedik helyén fordultam vasárnapra.”

Attila első Rallye1-es versenyén a nagy izgalomban még a szombati ebédet is elfelejtette, emiatt a Királdi szakaszon leesett a cukra és csak az adrenalin spanolta fel. Elmondása szerint ez egy jó tanuló pénz volt.

Vasárnap fordult a kocka és a Salgótarján környéki pályák, már hazai pályának számítottak. Attila rossz állapotban ébredt, úgy érezte, mintha este össze verték volna. Ennek ellenére a Kazári szakaszon győzelemmel indított és egész nap csatázott Csomós Mixiékkel.

„A kihordások miatt nem volt olyan a pálya, mint a hétköznapokon, de ennek ellenére a hazai pálya magabiztosságot adott. Hibjánt sikerült megelőzni és látótávon belülre került Tábori Ákos is, de végül Őt nem sikerült megfogni, így a 2WD Kupa harmadik helyét szereztük meg. Boldog vagyok, hiszen végig csináltunk egy Rallye1-es versenyt, de jobban örültem volna a második helynek” – tette hozzá Attila.

Mivel szeptemberben nem rendeznek versenyt, ezért a csapat egy hosszabb tesztet tervezett be, ahol Attilának lesz lehetősége, hogy még jobban megismerje az autót.

„Szeretnék menni a Mecsek Rallye-n, tárgyalásban vagyunk a csapattal, hogy ez létre jöhessen. Szeretném megköszönni Szilágyi Tamás és a csapata áldozatos munkáját, hiszen szombaton nagyon gyorsan kicserélték a hibás fék alkatrészeket és nagyon tetszett, amit tőlük kaptam, továbbá Apunak a segítségét, hiszen nélküle nem jött volna össze, hogy ott legyünk Ózdon és végül a navigátoromnak Deák Henrietta a hibátlan és pontos navigálásért. Számomra óriási élmény volt a hétvége, hiszen Magyarország krémje a Rallye1, olyan emberek versenyeznek itt, akiket gyerekkoromban ámulva néztem, és akikre az óta is felnézek. Jó volt, hogy nagyon közvetlen volt velem mindenki, igazi Rallye eufória érzés” – zárta a beszélgetést Attila.

Köszönjük Partnereinknek!

Érdemes elolvasni

Hideg Ádámot csak a bordája állította meg

mihalyi.csaba

Nagy Attila: Orfűn tesztelünk a Salgó Rallye-ra

Hund Gábor

Hideg Ádám egyből döntőbe jutott

mihalyi.csaba

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató