Kamion Magazin

REÁLIS AZ EURÓPA-BAJNOKI CÍM

Mindössze egy versenyre volt szüksége Kiss Norbertnek és a Révész Truck Racing Teamnek, hogy meghódítsák a kamion-Európa-bajnokságot. Bár a szezonnyitó hétvége után csak a második helyen áll Norbi, nagyon bizakodó és mi tagadás, mi is azt várjuk, hogy az Eb-címért szurkolhassunk neki.

Részlet a Rally Café 2020. szeptemberi számában megjelent cikkből, amit keress az újságárusoknál valamint a MOL, az OMV és a Lukoil benzinkutakon, vagy vedd meg a digitális Rally Cafét itt. Vagy fizess elő itt.

Már januárban nagyon fel volt tüzelve Kiss Norbi, amikor először mesélt a magyar csapat megalakulásának lehetőségéről, aztán ahogy felállt a műhely, elkészült az idei versenykamionja, még inkább lelkes volt.

A szezonnyitó mosti futam előtt azonban óvatosan nyilatkozott az esélyekről. Mégis csak új a kamionja, a csapata, nem lehet kimenni az Eb-re és csak úgy megnyerni mindent. Ráadásul a csehországi Mostban volt az első verseny, amelyen az Eb-mezőny nagy része a teszteket végzi, így Norbi ezen a pályán mindig egy kicsit hátrányban volt. 2015-ben, amikor végig tarolta az Eb-t és olyan fölényesen nyert, is ez a pálya volt az egyetlen, ahol megszorították.

Szóval óvatos volt. Az eredmény? Kép pole-pozíció, és szombaton az első futamban győzelem. Vasárnap csak azért nem tudta megismételni az első helyét, mert eltört az MAN féktárcsája. Így is harmadik lett. A szombati fordított rajtrácsos második futamon hatodik lett – vasárnap az eső miatt nem tudták megrendezni a hétvége negyedik futamát, így Norbi három futam után a bajnokság második helyén áll, mindössze négy ponttal lemaradva az éllovas Sascha Lenz mögött.

A teljes cikket a Rally Café 2020. szeptemberi számában olvashatod, amit keress az újságárusoknál valamint a MOL, az OMV és a Lukoil benzinkutakon vagy vedd meg a digitális Rally Cafét itt. Vagy fizess elő itt.

Érdemes elolvasni

Kiss Norbert győzött Le Mans-ban!

mihalyi.csaba

Kiss Norbi Le Mans-ban indul

mihalyi.csaba

Kiss Norbi növelte előnyét – most már biztosan hirdetnek Európa-bajnokot

mihalyi.csaba

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató

Cart
  • No products in the cart.