Gokart Sajtóanyag

Rekordszámú mezőnyben debütált Molnár Martin

Fekete folttal az oldalán, számos élménnyel és rengeteg tapasztalattal gazdagodott Molnár Martin pályafutása első OKJ (Junior) kategóriás versenyén, a WSK Champions Cupon, az olaszországi Adriában. 

Sok minden változott Martin körül az elmúlt hónapokban. Tavaly három bajnoki címet szerzett Mini kategóriában, idén pedig a terveknek megfelelően Juniorra váltott. A Révész Truck Racing Team színeiben indul, a műszaki hátteret pedig az olasz Kart Republic gyári csapata biztosítja. 

Mindjárt az első versenyén jó alaposan bedobták a mélyvízbe, hiszen a legerősebbnek tartott sorozat, a WSK évadnyitó versenyén, a Champions Cupon állt rajthoz, ahol OKJ-ban rekordszámú, 101 résztvevő volt. 

Martin az időmérőn a 65. helyen végzett, az előfutamok során 60. lett, míg az elődöntőben három helyet javítva a 27. helyen ért célba. 

„Pontosan azt hozta Martin, amit vártunk tőle – mondta Molnár Zoltán csapatvezető. – A tavalyi Rotax Mini kategóriához képest hatalmas lépés az OKJ. Nem csak a váz nagyobb, de a motor is brutálisan erős. Ehhez sokkal komolyabb fizikai erőnlét szükséges. 

A műszaki hátteret a Kart Republic gyári csapata biztosítja

Martin karácsonytól január elejéig az iskolai feladataira koncentrált, január 16-án ment ki Olaszországba, ahol heti három–négy napot gokartozik, a többi napon tanul és edz. Folyamatosan javul az erőnléte, de még el kell telnie pár hónapnak, hogy kellőképpen megerősödjön. 

A tempója és a versenyszituációk kezelése jó volt, de látszott rajta, hogy a nap végére elfárad. Ráadásul a baloldalát megütötte az ülés, úgyhogy egy jó nagy fekete folttal versenyzett.

Az időmérőn nem volt szerencsénk a helyezkedéssel, nem tudott egy akadálymentes gyors kört sem teljesíteni. Az előfutamok során nagyon jól rajtolt, pedig korábban ez nem volt az erőssége. Sokat fejlődött, a legjobb eredményét a második előfutamban érte el, ahol 16. lett. 

A 60. helyen jutott a B elődöntőbe, ahol a 30. helyről indulva 27.-nek futott be.“ 

A biztató kezdés után Molnár Martin a héten a négy fordulós WSK Super Masters Series első futamán áll rajthoz, szintén Adriában. 

Molnár Martin, OKJ eredmények
WSK Champions Cup, Adria (Olaszország) 2021. február 19–21.

Résztvevők: 100
Időmérő: 65.
EF előfutam: 19. (31-ből)
BE előfutam: 16. (34-ből)
CE előfutam: 26. (34-ből)
DE előfutam: 25. (34-ből)
AE előfutam: 18. (32-ből)
Előfutamok összesített: 60. (101-ből)
B elődöntő: 27. (34-ből)

Érdemes elolvasni

F4-es Dávid az F3-as Góliátok között

Hund Gábor

Rekordnevezés a hatodik Riverside Baján!

Hund Gábor

Hideg Ádám: Korcsolyapálya Genkben

mihalyi.csaba

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató

Kosár
  • Nincs termék a kosárban.