Ajánlott Magazin ajánló

Rendeld meg a RALLY CAFÉ 2020. áprilisi számát

Megjelent a Rally Café 2020. áprilisi száma, amit ezúttal NE AZ ÚJSÁGURÁSNÁL KERESS, rendeld meg itt és mi házhoz visszük, vagy olvasd online azonnal a digitális Rally Cafét.

A tartalomból: 

VÍRUS MIATT MÉG NEM MARADT EL AUTÓVERSENY

Bár az COVID-19 koronavírus-járványt a Monte-Carlo Rally pont megúszta, 109 éves történelme alatt négy különböző háború miatt is törölni kellett, a hetvenes években pedig a rali-világbajnokságot is csak késve, nagyrészt ősszel tudták megrendezni.

AZ ÜGYVÉD ÚR, AKINEK 19 VILÁGBAJNOKI CÍMET KÖSZÖNHET A FERRARI

Enzo Ferrari után a legnagyobb hatással Luca di Montezemolo volt a Ferrari Forma–1-es csapatára, aki az egyetemi padból került egyenesen a csapat élére. Kétszer húzta ki a Scuderiát a gödörből, irányítása alatt 19 világbajnoki címet nyertek, ő igazolta Laudát, Todtot, de Sennával is megállapodott.

TURÁN FRIGYES KEDVENC AUTÓI: PÁLYA BMW-TŐL A VOLKSWAGEN R5-IG

Igen gazdag pályafutás áll Turán Frigyes mögött, aki közel két tucat különböző versenyautó volánja mögé ülhetett. Versenyzett több pálya BMW-vel, Skoda, Peugeot és Ford WRC-vel is, de sok S2000-est és szinte valamennyi R5-öst is kipróbálhatta. Nehéz feladat volt a kedvenceket kiválogatni.

THIERRY NEUVILLE: ÖT ÉV ALATT A GYÁRI ÜLÉSIG

Igazi villámkarriert futott be Thierry Neuville, aki mindössze öt év alatt jutott el a rali-világbajnokságon a gyári ülésig. Azt is gondolhatnánk, hogy a mai mezőny egyik legjobbjának tartott belga versenyzőnek könnyű dolga volt, pedig még egy ilyen irigylésre méltó karriernek is megvoltak a maga buktatói.

MICHELISZ NORBI CÍMVÉDÉSRE KÉSZÜL, A KÉRDÉS, HOGY MIKOR

Bajnoki címvédőként kezdhette volna az idei WTCR-szezont Michelisz Norbert a Hungaroringen, de a koronavírus ezt meghiúsította. Andrea Adamo szerint át kell gondolni az idei versenyzést, miközben a rajtrács még elég foghíjas. Összegyűjtöttünk mindet, amit a 2020-as WTCR-szezonról tudni kell.

HOGYAN MENEKÜLHET MEG A MAGYAR RALLYBAJNOKSÁG?

Júniusig nagy valószínűséggel nem rendeznek raliversenyt Magyarországon, de egyelőre nem kell lemondanunk a 2020-as  bajnokságról, amelynek a megmentésére több forgatókönyv is létezik, attól függően, hogy mikor kezdődhetnek a versenyek.

AKINEK A VFTS JELENTI A NYUGDÍJTAKARÉKOT

Egész pályafutását egyetlen pilóta, Rongits Attila mellett töltötte Hannus László, aki valószínűleg ebben a tekintetben rekordtartó a magyar mezőnyben. Beszélgettünk a kezdetekről, a H csoportról, Asiról, és persze arról is, hogyan lehet 17 évig egyetlen pilóta oldalán versenyezni.

A RALLY 3 ADTA AZ ALAPOKAT

Szauer Gergő most már a Rally 1-ben bizonyítja gyorsaságát versenyről versenyre, azonban nem felejti el, hogy az alapokat a Rally 3-ban sikerült lefektetnie, ahol 2009-től 2014-ig versenyzett Ladával.

DRIFT: HOGYAN KÉSZÜL? ÉPÍTÉS VS ÉPÍTTETÉS

Nagy Ferenc és Róna Péter, két igen jól ismert drifter. Mindketten profik, nagyon komoly versenyautójuk van. A legfőbb különbség közöttük az, hogy míg egyikük az otthoni építésre esküszik, addig a másik versenyző a profi építők mellett tette le a voksát.

BONTÓSZÖKEVÉNY

A tavalyi év során nagyjából bemutatásra került a Gerilla Garage csapat autóparkja a Rally Caféban, egyet leszámítva. Gergő autója akkor még nem volt teljesen készen, így most érett meg egy teljes cikkhez.

MINDEN, AMIT HIDEG JÁNOSRÓL ÉS HIDEG KRISZTIÁNRÓL EDDIG NEM TUDTÁL

A magyar ralisport egyik legnagyobb legendája Hideg János, aki két abszolút bajnoki címet szerzett Lada VFTS-sel és 69 évesen még mindig a visszatérésen gondolkodik. Fia, Hideg Krisztián is több bajnoki címet szerzett, de most már leginkább a harmadik generáció, Hideg Ádám gokart karrierjét egyengeti.

A Rally Café 2020. áprilisi száma, ezúttal NE AZ ÚJSÁGURÁSNÁL KERESS, rendeld meg itt és mi házhoz visszük, vagy olvasd online azonnal a digitális Rally Cafét.

Érdemes elolvasni

Rali piknik Tiszák módra

Vörös Gergő

Szaktekintélyekkel indít mobilitási startup programot a HUMDA

Hund Gábor

Minden amit a Kazincbarcika Rallyról tudnod kell – Interjú Juhász István rendezővel

Gutai Marcell

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató

Cart
  • No products in the cart.